Moldova Sağlık Bakanlığına 100 Adet Yoğun Bakım Yatağı Desteği - Son Dakika
Yaşam

Moldova Sağlık Bakanlığına 100 Adet Yoğun Bakım Yatağı Desteği

Moldova Sağlık Bakanlığına 100 Adet Yoğun Bakım Yatağı Desteği

Moldova Sağlık Bakanlığı tarafından Moldova’daki hastanelere dağıtılmak üzere talep edilen 100 adet yoğun bakım yatağı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla düzenlenen resmi törenle Moldovalı yetkililere teslim edildi.

13.09.2014 11:03

Moldova Sağlık Bakanlığı tarafından Moldova'daki hastanelere dağıtılmak üzere talep edilen 100 adet yoğun bakım yatağı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla düzenlenen resmi törenle Moldovalı yetkililere teslim edildi.

TİKA, Moldova'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede, Moldova'da özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Türkiye'den temin edilerek Moldova'ya gönderilen 100 adet yoğun bakım yatağı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı törenle Moldovalı yetkililere teslim edildi. Törene, Moldova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Andrei Usatıi, Türkiye Kişinev Büyükelçisi Mehmet Sevim Kartal, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Ekonomi Bakanlığı heyeti, Moldova Cumhuriyet Hastanesi çalışanları ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Moldova'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Türkiye ile Moldova arasında imzalanan ve AB üyesi olmayan Doğu Avrupa Bölgesindeki ilk Serbest Ticaret Anlaşması (STA) olma özelliğini taşıyan Serbest Ticaret Anlaşması İmza Töreni vesilesiyle bulunduğum Kişinev'de aynı zamanda TİKA tarafından Moldova Sağlık Bakanlığı'na 100 adet yoğun bakım yatağının hibe edildiği bu törene de katılabilmek benim için büyük bir şeref oldu"

Söz konusu projeden dolayı TİKA yetkililerine teşekkür eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köklerimizin dayandığı Osmanlı Devleti'nden bu güne taşıdığımız en güzel geleneklerimizden biri din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyacı olana el uzatmak, yardım ve dayanışmada gönlümüzü de elimizi de açık tutmaktır. Bugün burada da bu geleneğin bir örneği sergileniyor ve biz de buna şahitlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu geleneğin devamını sağlamak üzere her coğrafyada büyük gayret gösteren TİKA yetkililerine teşekkür ediyorum."

Moldova Sağlık Bakanı Andrei Usatıi ve Moldova Cumhuriyet Hastanesi Başhekimi Sergiu Popa da törende yaptıkları konuşmalarda, TİKA'nın Moldova'da başta sağlık olmak üzere birçok alanda gerçekleştirdiği projelerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yetkililer, açıklamalarında, gelecek yıllarda da halihazırda devam eden işbirliği faaliyetlerini artırarak devam ettirmek istediklerini belirtti.

TİKA tarafından temin edilen yoğun bakım yataklarından 70 adedi Moldova Cumhuriyet Hastanesi'ne, 30 adedi Komrat Bölge Hastanesi'ne gönderildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Moldova Sağlık Bakanlığına 100 Adet Yoğun Bakım Yatağı Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement