Mta İskilip'te Sıcak Su Arıyor - Son Dakika
Yerel

Mta İskilip'te Sıcak Su Arıyor

Mta İskilip\'te Sıcak Su Arıyor

Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsü, Çorum'un İskilip ilçesinde ıcak su çıkarmak için araştırma ve inceleme çalışmalarına başladı.

26.08.2013 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsü, Çorum'un İskilip ilçesinde ıcak su çıkarmak için araştırma ve inceleme çalışmalarına başladı.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nurettin Kulalı, çalışmalar hakkında MTA ekibinden bilgi aldı.

Geçtiğimiz yıl yaptıkları ön çalışmaların ardından İskilip'te sıcak su aramak için çalışmalara başlayan MTA, Elmalı Köyü, Karaçukur mevkiindeki fay hattında, Karagöz köyünde, Çağıl ve Yivlik tepesi eteklerindeki fay hattının paralelinde, Bağözü deresi ve derenin devamında, Şaphane köyü Merzifon fay hattının geçtiği alanların ruhsatlarını alarak çalışmalara başladı. Ekipler topladıkları bilgileri değerlendirerek ikinci aşama olan jeofizik çalışmalarına geçecek.

MTA Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, ilçede sıcak su arama çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ısınma olduğu takdirde sıcak suyu bulacaklarını ifade etti. Dağıstan, sıcak su bulunması halinde İskilip'e kaplıca kurulmasının gündeme alınacağını belirtti.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer ise, İskilip'te sıcak su aranmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu söyleyerek "İnşallah sıcak su çıkar ve gayretlerimiz boşa çıkmaz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mta İskilip'te Sıcak Su Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement