Muay Thai Euro Ligi'nde Alperen Erdoğan Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Spor

Muay Thai Euro Ligi'nde Alperen Erdoğan Avrupa Şampiyonu Oldu

Muay Thai Euro Ligi\'nde Alperen Erdoğan Avrupa Şampiyonu Oldu

Burdur’un Bucak ilçesinde Muay Thai Eura Ligi 66, 68 kilo arası Avrupa Şampiyonası yapıldı.

12.10.2014 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Bucak ilçesinde Muay Thai Eura Ligi 66, 68 kilo arası Avrupa Şampiyonası yapıldı. Şampiyonada Türk sporcu Alperen Erdoğan Avrupa Şampiyonu oldu.

Muay Thai Eura Ligi 66, 68 kilo arası Avrupa Şampiyonası karşılaşmaları Bucak ilçesinde Cumhuriyet meydanında yapıldı. Karşılaşmaları Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna, Bağımsız Mücadele Sporları Başkanı Hasan Yıldız, Federasyona bağlı milli spor antrenörleri katıldı. Muay Thai Eura Ligi 66, 68 kilo arası Avrupa Şampiyonası sponsorluğunu Bucak Belediyesi üstlendi.

Şampiyona öncesi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra, ringe çıkan Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, "Bucak'ta çeşitli branşlarda başarılı olmuş sporcularımız var. Muay Thai Eura Ligi 66,68 kilo arası Avrupa Şampiyonasının ülkemizde Bucak'ta yapılması bizleri onurlandırdı. Karşılaşmalarda yerli ve yabancı tüm sporculara başarılar dilerim" dedi.

Yapılan konuşma ve Muay Thai Eura Ligi 66,68 kilo arası Avrupa Şampiyonasına katılacak sporculardan ve Muay Thai sporcularının tanıtımından sonra karşılaşmalara geçildi. Türkiye'de Muay Thai Eura Liginde mücadele eden bayan ve erkek sporcuların karşılaşmaları yanı sıra Muay Thai Eura Ligi 66,68 kilo arası Avrupa Şampiyonasına katılan Türkiye'den Alperen Erdoğan, Litvanya'dan Ajdas Saules, Almanya'dan Caka Hajzeri, Çek Cumhuriyetinden Jan Moncol, mücadelede etti.

Muay Thai Eura Ligi 66,68 kilo arası Avrupa Şampiyonasında ilk karşılaşmasında İtalyan rakibini yenen Alperen Erdoğan yarı final maçını Litvanyalı rakibi Ajdas Saules'i de mağlup ederek final maçını Çek Cumhuriyetinden Jan Moncol ile yaptı. Rakibine oranla daha üstün mücadele eden Alperen Erdoğan karşılaşmayı kazanarak ve Muay Thai Eura Ligi 66,68 kilo arası Avrupa Şampiyonu oldu. Çek Cumhuriyetinden Jan Moncol ikinciliği elde ederken, Almanya'dan Caka Hajzeri üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara kemer ve kupa verilirken, Muay Thai Eura Ligi 66,68 kilo arası Avrupa Şampiyonasında birinci ve ikinci olan sporculara 2'şer bin Euro para ödülü verildi.

Muay Thai Eura Ligi Avrupa Şampiyonası'nda ayrıca gelecek yıl Türkiye'de yapılacak olan karşılaşmalar için Muay Thai Eura Avrupa Şampiyonası ağalığı da seçildi. Açık arttırma ile yapılan ağalık yarışında Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu 2015 yılının Muay Thai Avrupa Şampiyonası ağası oldu.

Avrupa Şampiyonu olan Alper Erdoğan'a, ağa Hasan Yalçın Meçikoğlu kemerini taktı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Muay Thai Euro Ligi'nde Alperen Erdoğan Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement