Mucur'da, Aspir Yetiştirene Destek - Son Dakika
Yerel

Mucur'da, Aspir Yetiştirene Destek

Mucur\'da, Aspir Yetiştirene Destek

Kırşehir Mucur Ziraat Odası Genel Sekreteri Güven Koç, ilçede, hububata alternatif olarak ceviz, badem ve aspir ekiminin teşvik edildiğini söyledi.

12.02.2014 14:21  Güncelleme: 15:50

Mucur Ziraat Odası Genel Sekreteri Güven Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, odaya kayıtlı 10 bin 500 üye bulunduğunu, bunlardan aktif olan 5 bin 500'ünün doğrudan gelir desteği aldığını ifade etti.

Genellikle arpa ve buğday başta olmak üzere hububat ekiminin yapıldığını belirten Koç, son zamanlarda alternatif ürünlerin de gündeme gelmeye başladığını vurguladı.

Oda olarak, alternatif tarım ürünlerine nde oda olarak gerekli destekleri sağladıklarını dile getiren Koç, şöyle dedi:

"Mucurlu çiftçilerimize alternatif tarım ürünü olarak ceviz, badem ve yağ bitkisi olan aspiri öneriyoruz. Çünkü, aspirin dönümüne 15 lira destek veriliyor. Bu, topraklarımıza uygun bir bitki. Kuraklığa dayanaklı, verimi yüksek bir endüstri bitkisidir. Çiftçilerle aspir konusunda sözleşme yapılıyor. Ürün daha ekim aşamasında satın alınıyor. Odamız çiftçilerimize zirai ilaçlama, ekim, hasat gibi konularda çiftçilerimize ekipman desteği sağlıyor. Oda olarak, piyasanın altında sebze tohumunu temin ederek çiftçilerimize veriyoruz."

Koç, çiftçilerin bil ve tecrübelerini arttırmak ve yeni araç gereçleri tanımaları için Konya ve Kayseri'deki tarım fuarlarına götürdüklerini sözlerine ekledi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mucur'da, Aspir Yetiştirene Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement