Mudanya'da Tarihi Hamamlar Gün Yüzüne Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Mudanya'da Tarihi Hamamlar Gün Yüzüne Çıkıyor

Mudanya\'da Tarihi Hamamlar Gün Yüzüne Çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi, ilçedeki tarihi hamamları onarıyor.

06.02.2013 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi, ilçedeki tarihi hamamları onarıyor.

İlçenin en eski yapılarından olan ve tarihi 400 yıl öncesine dayanan Hasan Paşa Hamamı ile 143 yıllık Tahir Ağa Hamamı'nın (Nur Hamamı) restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçtiğimiz günlerde ihalesi biten ve yer teslimi yapılan Hasan Paşa Hamamı ve Tahir Ağa Hamamı'nda incelemelerde bulundu. Altepe, kısa zamanda bu iki tarihi değeri gün yüzüne çıkarıp Bursa ve Mudanya turizmine kazandıracaklarını belirtti.

Bugüne kadar bakımsızlıktan harabeye dönen, 1650 yılında Osmanlı'nın Mısır Bölge Komutanı Mirliva Hasan Paşa tarafından yaptırılan 500 metrekare alana kurulu Hasan Paşa Hamamı ile çevresindeki 1000 metrekarelik alan Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılacak. Restorasyonun ardından 1500 metrekarelik alan toplantı salonları, kafeteryalar ile birlikte Mudanyalılara hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca Hasan Paşa Hamamı yanındaki Bayram Yeri Parkı'nda da çevre düzenlemeleri vakit geçirilmeden yapılacak. Bura, yapılacak amfi tiyatro, kafeteryalar, oyun ve dinlenme alanları ile tam bir sosyal ve kültürel kompleks haline gelecek.

Bursa eşrafından Tahir Ağa tarafından 1870 yılında yaptırılan Tahir Ağa Hamamı (Nur Hamamı) da aslına uygun restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının 2013 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.

(MŞ)

06.02.2013 17: 31: 58

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanya'da Tarihi Hamamlar Gün Yüzüne Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement