Müezzinoğlu Avrupa ve ABD Sigorta Paketlerinin Dışında Tutarken Biz Sgk İçine Alıyoruz - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu Avrupa ve ABD Sigorta Paketlerinin Dışında Tutarken Biz Sgk İçine Alıyoruz

Müezzinoğlu Avrupa ve ABD Sigorta Paketlerinin Dışında Tutarken Biz Sgk İçine Alıyoruz

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, diş estetiğinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ödeme kapsamına alınmasıyla ilgili olarak, SGK'ya teşekkür etti.

12.05.2015 18:18

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, diş estetiğinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ödeme kapsamına alınmasıyla ilgili olarak, SGK'ya teşekkür etti. Müezzinoğlu, Ağız diş sağlığını Avrupa ve ABD sigorta paketlerinin dışında tutar, ancak biz sosyal güvenliğin içine alıyoruz. Çünkü vatandaşımız bizim için değerli ve anlamlı, vatandaş her şeyin en iyisine layıktır. SGK'ya gösterdiği bu duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum dedi.

Bakan Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, sağlık alanında sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini, bin 500 olan ağız ve diş sağlığı ünite sayısını 12 yılda 9 bine çıkardıklarını söyledi.

Acil sağlık hizmetlerinin artık eskisi gibi olmadığını belirten Müezzinoğlu, eskiden ambulans arandığı zaman arıza, tıbbi donanım ve eleman yetersizliği ya da mazotu olmadığı gerekçesiyle olumsuz cevap verildiğine işaret etti.

SAĞLIK ALANINDAKİ YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanındaki yatırımların devam ettiğini vurgulayarak, 36 bin yatak kapasiteli 226 hastaneyi biz yapıyoruz. Yıl sonuna kadar 12 bin yatak kapasiteli 43 hastanenin ihalesini yapacağız. 26 bin kapasiteli şehir hastanelerinin inşaatı devam ediyor. Türkiye, 2018'e gelince, sıfırdan, ileri teknoloji, tıbbi donanımla donatılan toplam 95 bin yatak kapasiteli hastanesiyle en ileri sağlık hizmeti sunan dünyanın tek ülkesi olacak ifadesini kullandı.

KURDELEYİ KESTİ

Konuşmaların ardından, Bakan Mehmet Müezzinoğlu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin ve AK Parti Milletvekili Erol Kaya, kurdeleyi birlikte keserek, Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışını yaptılar.

Müezzinoğlu, ardından tele-konferansla İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Ünitesi ve Lazer Ameliyathanesi ile Üsküdar Devlet Hastanesi Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi'nin açılışlarını gerçekleştirdi.

AVRUPA VE ABD'DE YOK

Açılışı yapılan ağız ve diş sağlığı hastanesinin içini gezen Müezzinoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diş estetiğinin SGK'nın ödeme kapsamına alınmasıyla ilgili bir soru üzerine Müezzinoğlu, Geldiğimiz noktada dünyanın en gelişmiş hangi ülkesini örnek alırlarsa alsınlar, o ülkede sunulan sağlık hizmetlerinin daha iyisini Türkiye olarak sunuyoruz. Ağız diş sağlığını Avrupa ve ABD sigorta paketlerinin dışında tutar, ancak biz sosyal güvenliğin içine alıyoruz. Çünkü vatandaşımız bizim için değerli ve anlamlı, vatandaş her şeyin en iyisine layıktır. SGK'ya gösterdiği bu duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu Avrupa ve ABD Sigorta Paketlerinin Dışında Tutarken Biz Sgk İçine Alıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement