Müezzinoğlu: YSK Bağımsız Bir Kuruluştur - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu: YSK Bağımsız Bir Kuruluştur

Müezzinoğlu: YSK Bağımsız Bir Kuruluştur

Bakan Müezzinoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu bağımsız bir kuruluştur, o da millet adına seçim sonuçlarını hakkaniyetli bir şekilde ilan edecektir." dedi.

04.04.2014 12:14  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu bağımsız bir kuruluştur, o da millet adına seçim sonuçlarını hakkaniyetli bir şekilde ilan edecektir" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığınca bir otelde düzenlenen toplantıda, yerel seçimlerde milli irade adına kurulmak istenen tuzakların millet tarafından bozulduğunu söyledi.

Milletin, vicdanı, feraseti ve sağduyusunun kendi kaderiyle oynamak isteyenlere müsaade etmediğini belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Milletin geleceğiyle, hayalleriyle, umutlarıyla oynayıp, kapalı kapılar arkasında kendi geleceklerini planlayanlara, kapalı kapılar arkasında kendi geleceklerinin mamur olmasını, milletin geleceğinin de karartılmasını arzu edenlere fırsat verilmeyeceğini 30 Mart akşamı çok net şekilde yaşadı. 12 yıldır bu ülkenin ve bu milletin hizmetinde olan milleti, aldığı noktalardan çok ileri noktalara taşıyan AK Parti iktidarına güvenini, desteğinin devam ettiğini çok güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade etti ve 2013 vizyonuna, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculuğa istikrarlı bir şekilde gitmemize ve bu vizyonun sahibi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a her türlü güveni ve desteği verdi."

Müezzinoğlu, seçimlerde kazananın millet, sandık, milli irade ve demokrasi olduğunu, millete tuzak kuranların ve milletin yanında olmayanların kaybettiğini aktardı.

Seçimlerde, Edirne, Keşan ve tüm Trakya'da iyi çalışmalar yaptıklarını ancak milletin tercihinin başka yönde olduğunu belirten Müezzinoğlu, bundan sonra her gün seçim varmış gibi çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "CHP'nin Ankara ve İstanbul'da seçim sonuçlarına itirazları oldu. Bunu nasıl değerlendirirsiniz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Seçimlere yüzde 90'larda katılım var. Birçok gelişmiş ülkede katılım yüzde 50 ve 50'lerin altında. Bu ne demektir? Bu millet demokrasiyi istiyor. Bu millet geleceğine sahip çıkıyor. Muhalefettekileri de, iktidardakileri de yüzde 90 katılım oranı bir defa mutlu etti. Seçim sonuçlarına itiraz tabii ki haktır. O hakkı da en üst düzeyde sonuna kadar arayacaktır. Yüksek Seçim Kurulu bağımsız bir kuruluştur, o da millet adına seçim sonuçlarını hakkaniyetli bir şekilde ilan edecektir. O sonuçlar ilan edildiği zaman da ister iktidar olsun, ister muhalefet olsun oradaki hükme riayet edecektir. Bir iki gün sonra fotoğraf netleşir. Herkes vatandaşın takdirine ve itirazın sonucundaki hakem pozisyonundaki Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına uyar."

Müezzinoğlu, elektrik kesintileriyle ilgili bir soru üzerine de bugün akşam bile Türkiye'nin bir çok yerinde elektrik kesintisi olabileceğini, bunların çok basit şeyler, basit savunma mekanizmaları olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"İstanbul gibi yerde 10 milyon oyun kullanıldığı yerde yok elektrik kesildi, trafo şu oldu da... Kesildiğinde şurada kesildi, bizim tarafta aydınlık var, sizin tarafta aydınlık var... Hepimizin kesildi. Görmüyorsak hepimiz görmüyoruz. İtiraz edildiğinde sayılar gene bellidir. Bunlar basit şeyler ülkemize yakışmıyor bu tür savunma ve itiraz süreçleri."

Twitter'ın Erişime Açılması

Müezzinoğlu, Twitter'ın erişime açılması yönündeki bir soruyu da şöyle cevapladı:

"Açılacak arkadaşlar. Biz hiçbir zaman yasakçı bir anlayıştan yana olmadık. AK Parti'nin en büyük özelliklerinden biri daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok hukuktur. Özgürlük bir başkasına haksızlığa dönüştüğü an tavrımızı net koymamız lazım. Özgürlükler sınırsız olabilir mi? Hukuk bir tarafa çalışır da öbür tarafa çalışmaz olabilir mi? Bir taraf ben güçlüyüm seni ezer geçerim, senin geleceğinle ilgili tuzak kurabilirim diyebilene, a ben sana rıza gösteririm denebilir mi?

O da hukuki olarak Türkiye ile hukuk koyma anlayışını masaya koyduğu gün biz zaten buyursun deriz ama ben seni tanımıyorum dendiği an, Türkiye büyük ülke. 77 milyonun hak ve hukuku var. Türkiye'yi tanımayan bir anlayış, irtibat kurmayan bir anlayışa Türkiye'nin rıza göstermesini arzu etmek de ne kadar millidir onu da değerlendirmek lazım."

Müezzinoğlu, AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığında da partililerle bir araya geldi.
 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu: YSK Bağımsız Bir Kuruluştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement