Muğla'da Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Evde Bakım Hizmeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlara yönelik, evde bakım hizmeti başlattı.

17.11.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşların evde tıbbi bakımı, bakıcı eğitimi, kişisel hijyen, hastanın nakli, tıbbi ve diğer ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması için evde bakım hizmeti başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, oluşturulan evde bakım ekipleriyle tüm ilçe merkezlerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Evde bakım hizmeti çerçevesinde hemşire, sağlık memuru, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve bakım görevlisi bulunacağını belirten Koç, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmetlerinin Fethiye, Seydikemer, Ortaca ve Milas ilçelerinde başladığını kaydetti.

Söz konusu hizmetin önümüzdeki günlerde tüm ilçelere sunulacağını belirten Koç, "Evde bakım hizmetinde Fethiye ve Seydikemer ilçeleri için iki hemşire, bir berber, Ortaca'da bir hemşire, bir sağlık memuru, bir berber, Milas'ta bir doktor ve iki hemşire ve bir şoför göreve başladı" dedi.

Bugüne kadar Menteşe ve Ula ilçelerinde 755 haneye hizmet ulaştığını kaydeden Koç, şu bilgileri verdi:

"Fethiye, Seydikemer, Ortaca ve Milas ilçelerimizde de 4 hemşire, bir sağlık memuru, 2 berber ve 3 yeni araç ile aynı hizmeti başlattık. Bu ilçelerimizde muhtarlarımızla birlikte yapılan tespitler devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığımız bu hizmetimizle kimsesiz, yoksul, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlarımıza ulaşmış olacağız, aynı zamanda onlara yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement