Muğla'da Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Muğla İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında vatandaşlara gül dağıtıldı.

14.04.2015 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında vatandaşlara gül dağıtıldı.

Kurşunlu Camisi bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Diyanet İşleri Başkanlığının toplum ve insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşıdığını söyledi.

İslam'ın kelime anlamın barış olduğunu ancak son dönemlerde yanlış bir algı yaratılmaya çalışıldığını vurgulayan Koçak, "Bizleri yaratan, yaşatan, hayat veren, sayısız nimetler bahşeden yüce rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun. Bu cennet vatanımızda huzur ve mutluluk içerisinde birlik ve beraberlik ruhuyla yaşamayı nefsimize, neslimize, cümlemize nasip eylesin" dedi.

Koçak, Hz. Muhammed'in bütün aleme rahmet olarak gönderildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"1989 yılından bu yana yüce Peygamberimizin doğum günü olan 20 Nisan'ı içerisine alan haftayı Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktadır. Biliyoruz ki bu necip millet, tarih boyunca Hz. Peygamber'in doğum gününü, mevlit kandilini bir bayram neşesiyle kutlamıştır. 2015 Kutlu Doğum Haftası teması, 'Hz. Muhammed ve birlikte yaşama ahlakı' olarak belirlendi."

Fethiye  Belediyesi mehteran ekibinin gösteri yaptığı etkinlikte, vatandaşlara gül dağıtıldı, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement