Muğla'da Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Uluslararası Öğrenci Buluşması

Muğla'da düzenlenen 1. Uluslararası Öğrenci Buluşması programında, MSKÜ'de öğrenim gören 20 ülkeden yaklaşık 200 öğrenci ülkelerinin kültürlerini tanıttı.

16.12.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da düzenlenen 1. Uluslararası Öğrenci Buluşması programında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) öğrenim gören 20 ülkeden yaklaşık 200 öğrenci ülkelerinin kültürlerini tanıttı.

MSKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerinin kültürlerini tanıttıkları stantlar açıldı. Ülkelerinin yöresel kıyafetlerini giyen öğrenciler, ülkelerine özgü yiyecekleri ve kültürel materyalleri tanıttı.-

Programda, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Sudanlı öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, açılışta yaptığı konuşmada, üniversitede 50 ülkeden 550'ye yakın öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Uluslararasılaşma faaliyetlerinin bir ayağı olarak 2011 yılından itibaren üniversiteye yabancı öğrenci kabul etmeye başladıklarını belirten Erdil, "Yaklaşık 10 yıldır üniversitemizden Avrupa'nın bir çok ülkesine ve dünyaya 800 civarında öğrencimizi gönderdik. Yüzlerce öğrenciyi üniversitemizde kabul ettik" dedi.

Üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin kente de uyum sağladıklarına işaret eden Erdil, "Biz dünya üniversitesi olma vizyonunu önümüze koyduk. Biz dünyanın bir parçası olmak istiyorsak artık sınırlarımızı ve nüfusumuzu 70 milyona değil 7 milyara endekslenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Programa katılan Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve Muğla'daki çeşitli okullardan katılan lise öğrencileri ülkelerin stantlarını gezerek kültürleri hakkında bilgi aldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Uluslararası Öğrenci Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement