Mühendisler, Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Yargılandı - Son Dakika
Güncel

Mühendisler, Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Yargılandı

Mühendisler, Cumhurbaşkanı\'na Hakaretten Yargılandı

TMMOB dönem sözcüsü Melih Yalçın ve odanın kadrolu çalışanı Devrim Cem Erturan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanıyor.

11.11.2015 14:42  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) dönem sözcüsü Melih Yalçın ve odanın kadrolu çalışanı Devrim Cem Erturan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanıyor.

TMMOB önderliğinde, geçen 12 Şubat'ta Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi ÖSYM binasının önünden başlayan kalabalık bir grubun katıldığı yürüyüş düzenledi. Kalabalık, ellerindeki meşale ve flamalarla sloganlar atarak bir pastane önüne kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Dönem Sözcüsü ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Melih Yalçın yaptı. Diğer sanık Devrim Cem Erturan da elindeki megafonla gruba çeşitli sloganlar attırdı.

Melih Yalçın ve Devrim Cem Erturan'ın grupla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attığını polis güvenlik kamerası tarafından tespit edildiğini belirten Cumhuriyet Savcısı Şenol Birol Yargıç, her iki sanık hakkında 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' suçundan 1-4'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları için dava açtı.

İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün başlayan davaya tutuksuz yargılanan Melih Yalçın ve avukatı Ercan Demir katılırken, duruşmaya gelmeyen Devrim Cem Erturan'ın avukatları Mehmet Cemal Doğan ve Hakan Güngör hazır bulundu. Hakim Leman Çalışkan, her iki sanık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma talebi üzerine Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından kovuşturma izni verildiğini ve davanın açıldığını, sanık Melih Yalçın'a bu konuda savunma yapıp yapmayacağını sordu. Yalçın'ın avukatı Ercan Demir, dosyaya yeni müdahil olduğunu, müvekkilinin suçlandığı konuyla ilgili dosyada bulunan CD görüntülerini izledikten sonra savunma yapacağını bu duruşmada savunma yapmayacağını belirtti. Sanık Melih Yalçın da aynı istekte bulundu. Diğer sanığın avukatları da talebe katıldıklarını belirtti. Hakim Çalışkan, bunun üzerine duruşmayı 3 Aralık'a erteledi.

Bu arada duruşma öncesi TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve oda üyeleri katıldı. Basın açıklamasını MMO İzmir Şubesi üyesi Günniz Gacaner Ermin yaptı. Ermin, şunları söyledi:

"Son bir yılda açılan yüzlerce davadan anlaşılan şu ki, 13 yıllık AKP iktidarının her geçen gün bir ileri aşamaya taşınan baskıcılığı, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasını, kendisi için kullanışlı bir araç olarak seçmiş görünüyor. Bu doğrultuda, iktidarın TMMOB'ye yönelik saldırısını protesto eylemine katılan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın'a ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyesi Devrim Cem Erturan'a da aynı suçlama ile dava açıldı. Bazı tanımlama ve ifadelerin suç olmadığı, demokratik ifade özgürlüğü kapsamında olduğu, bu ülkenin mahkemeleri tarafından da kabullenilmiş iken, biz bugün burada bunu hala suç olarak gören mahkemeye kendimizi ihbar ediyoruz. O eylemlerde biz de vardık, o sloganları biz de attık, eğer suçsa bu fiili biz de işledik. Eğer yargı, dostlarımızın, mücadele arkadaşlarımızın, toplumun geniş kesimlerince kabul gören bir gerçekliği dile getirmelerini suç olarak görüyorsa, biz de bu suça ortak olduğumuzu belirtmek isteriz. Çocuklarımıza gemicik almadık, yandaşlarımıza altın tepsilerde ihale sunmadık. Şehir, köy, tarım alanlar, dere, ormanlarımızın talan edilmesine, yağmalanmasına izin vermedik. İşte tam da bu nedenlerle, yalan ve talan iktidarının hedefinde olduk. Talan ve sömürü iktidarı karşısında gerçekleri dile getirmekten geri durmayacak, sözümüzü sakınmayacak, mücadelemizi sürdüreceğiz. TMMOB diktaya, sivil darbe günlerini ülkemize yaşatanlara boyun eğmeyecek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mühendisler, Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Yargılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement