"Başkan Akgün, Büyükçekmece'yi Sanat Üssüne Çevirdi" - Son Dakika
Güncel

"Başkan Akgün, Büyükçekmece'yi Sanat Üssüne Çevirdi"

"Başkan Akgün, Büyükçekmece\'yi Sanat Üssüne Çevirdi"

Müjdat Gezen, Türkiye'de Büyükçekmece kadar sanata yatkın başka bir yer olmadığını belirterek, "Başkan Akgün, burayı sanat üssüne çevirdi." dedi.

14.01.2014 10:34  Güncelleme: 10:44

Usta tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, Türkiye'de Büyükçekmece kadar sanata yatkın başka bir yer olmadığını belirterek, "Başkan Akgün, burayı sanat üssüne çevirdi" dedi.

Müjdat Gezen Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği "Olmasaydı" isimli oyun, önceki gün Büyükçekmeceli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Büyükçekmece Belediyesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği organizasyonla sahnelenen oyuna, Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Usta tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği oyunda, " Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a çıkmadan önce İngilizler tarafından öldürülseydi, ne olurdu?" sorusuna yanıt aranıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün önderliğinde kentin bir sanat üssüne dönüştürüldüğünü söyleyen Gezen şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin dört bir yanında onlarca belediyeyle kültür dayanışması içindeyim. Ancak Büyükçekmece kadar sanata yatkın bir yer görmedim. Yıllar önce beni buraya Ateşböceği Ercan getirmişti. O günden bu yana Büyükçekmece'nin tiryakisi oldum. Ne zaman gelsem sahilde tek başıma iki lokma bir şeyler yer içerim. Büyükçekmece'nin tabiatı beni her zaman büyülemiştir."

"DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLER VERİLİYOR"

Büyükçekmece'deki sanat halk buluşmasının hiçbir yerde olmadığını belirten Gezen, Büyükçekmece Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin bu nedenle dünya birinciliği aldığını belirtti. Gezen, "Hiçbir belediyecilik anlayışında sanata bu kadar değer verildiğini görmedim. Bunun karşılığı da zaten ödüllerle alınıyor. Festivale katılan gruplar ülkelerine döndüklerinde sadece Büyükçekmece'nin değil, Türkiye'nin reklamını yapıyorlar. Dünyanın her yerinden gelen heykeltraşlar, ressamlar, dansçılar Büyükçekmecelilerin ufkunu açıyor" dedi.

"DİPLOMALARINI BEN VERECEĞİM"

Müjdat Gezen, bu etkinliklerin sadece festival olarak da değerlendirilmemesi gerektiğini, Büyükçekmece Belediyesi bünyesindeki Halk Akademisi'nde verilen tiyatro kurslarının 7'den 70'e herkese tiyatronun büyüsüyle tanışma fırsatı verdiğini belirtti. Gezen, Tiyatro Akademisi'nin gencecik tiyatro aşıklarının burada dersler verdiğini ve kendisinin de derslere katıldığını belirtirken mezuniyet diplomalarını da bizzat kendisinin sunacağını söyledi.

"EKSİĞİNİ GÖRSEM YÜZÜNE SÖYLERİM"

"Politikacıların eksiklikleri yok mudur? Tabi ki vardır" diyen Gezen, Hasan Akgün'ü uzun zamandır tanıdığını ve bir yanlışını görse söyleyeceğini ancak şimdiye kadar bir eksiğini görmediğini vurguladı. Birçok farklı sanat projesine daha imza atılabileceğini, Dr. Hasan Akgün'ün belediye başkanlığı görevine devam ettiği takdirde Büyükçekmece'de her türlü kültür ve sanat organizasyonunun düzenlenebileceğini belirtti.

"TİYATRO FESTİVALİ DÜZENLENEBİLİR"

Gezen, Büyükçekmece'deki sanat etkinliklerinin daha da zenginleştirilmesi için destek vereceklerini ifade ederek, "'Sultan 1. Şaban' isimli oyunumuzu da tamamladık. Onu da Büyükçekmece'ye getireceğiz. Bunun haricinde belki bir tiyatro festivali düzenlenebilir. Festival sahnesi böyle bir organizasyon için çok uygun. Bu konuda elimden geleni yaparım. Ferhan Şensoy gelir, Genco Erkal gelir. İstanbul'da bir sürü tiyatro var. Hepsi böyle bir projeye destek olacaktır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Başkan Akgün, Büyükçekmece'yi Sanat Üssüne Çevirdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement