Münih Turizm Fuarı'nda Türkiye?ye Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Münih Turizm Fuarı'nda Türkiye?ye Büyük İlgi

Münih Turizm Fuarı\'nda Türkiye?ye Büyük İlgi

Münih Turizm Fuarı'nda Türkiye'ye büyük ilgi Dünyanın sayılı turizm fuarlarından biri olan Münih Turizm Fuarı (f.re.e) başladı.

19.02.2015 11:46

Münih Turizm Fuarı'nda Türkiye'ye büyük ilgi

Dünyanın sayılı turizm fuarlarından biri olan Münih Turizm Fuarı (f.re.e) başladı. 41 ülkeden 1191 firmanın katıldığı fuarda, turizmle ilgili seyahat, araç ve gereçlerin sergilendi. Ülkeler değişik faaliyetlerle tanıtım yaptılar. Son model karavanların da büyük ilgi gördüğü fuara Münihliler akın etti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kurduğu ulusal stantta 23 Türk firması tanıtım yaptı. Fuarın açılışında hazır bulunan Münih Başkonsolosu Mesut Koç, muavin konsolos Nihan Uluoğlakçı, Ticaret ataşeleri İsmet Salihoğlu, Cevdet Baykal, Eğitim Ataşesi Prof. Dr. İlyas Öztürk ve Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal, Türk stantlarını gezip yetkililerden bilgi aldılar. Türk heyetine Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin konuklara ev sahipliği yaptı. Fuarda Antalya- Side, Manavgat, Kemer ve Kaş bölgelerinin tanıtımı yapıldı. Ebru sanatçısı Tülay Akcan'ın konuklara ebru sanatı tanıtımı büyük ilgi gördü. Türk standında, Çanakkale Zaferi'nin 100 yıl dönümü nedeniyle tanıtıcı bir vitrin de yer aldı.

HEDEF 50 MİLYON TURİST

Türk turizmi ile ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin Almanların Türkiye'ye olan ilgisini her yıl artarak sürdüğünü belirterek 'Ülkemize 2014 yılı itibarıyla 5 milyon 250 bin turist geldi. Alman turistler birinci sırada yer alıyor. Bunu her yıl yüzde 3 veya 4 artırmayı hedefliyoruz. 2023 hedefimiz ise 50 milyon turist ve 50 milyar dolar döviz girdisidir' dedi.

Münih Turizm Fuarı (f.re.e) 22 Şubat Pazar gününe kadar sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Turizm Fuarı'nda Türkiye?ye Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement