Muratpaşa Belediyespor Akademileşiyor - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Belediyespor Akademileşiyor

Muratpaşa Belediyespor Akademileşiyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, altyapı sporcuları ve velileri ile bir araya gelerek, “A kademi benzeri bir yapılanmaya gidip, uluslararası platformda başarılı olacak sporcu yetiştirmek istiyoruz” dedi.

14.06.2015 11:23

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, altyapı sporcuları ve velileri ile bir araya gelerek, "A kademi benzeri bir yapılanmaya gidip, uluslararası platformda başarılı olacak sporcu yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Yener Altıntaş'la birlikte, altyapı takımlarında oynayan futbolcular ve aileleri ile bir araya geldi.

Uysal, "Kent kimliğini güçlendirmek, dayanışmayı arttırmak, ülkemizin ve şehrimizin uluslararası platformda temsilini sağlamak için sportif faaliyetlere, özellikle futbola önem vereceğiz. Bu yıldan itibaren futbola farklı bir modelle yaklaşmak istiyoruz" dedi.

HER ALANDA DESTEK

'Kulübün altyapı takımlarında yaklaşık 180 sporcunun olduğunu kaydeden Uysal, " Sporcularımızın, uyku, antrenman, beslenme, eğitimi de içeren tüm hayatlarına bakmak istiyoruz. Çocuklarımızın, 24 saatini planlayalım, üniversite hazırlığına katkıda bulunalım. Antalya'daki üniversiteleri tercih ederse, belli bir burs teşviki uygulayalım. Çocuklarımızın, tüm aktivitelerini uluslararası standartlara uygun planlayalım. İyi bir sistematikle dünya çapında sporcular çıkaralım istiyoruz."

İYİ SPORCU BİLGİLİ SPORCUDUR

Türkiye'de sporcuların belli bir yaşa gelince eğitim ya da üniversite arasında tercih yapmak zorunda kaldığını bunun da başarıyı engellediğini işaret eden Uysal, "Mental olarak, sadece ayaklarla iyi top çevirmek değil, kafa olarak da disipline olabilmek için bilgili, kitap okuyan, ciddi biri olmak lazım. Dünyanın en iyi sporcuları, her zaman bilgili sporculardır. Kulübümüzü, çağın gerekleri ile şekillendirmek istiyoruz. Dağınık, sporcuyu komple ele almayan planlardan biz uzak duracağız" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Belediyespor Akademileşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement