Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi ve 130 sanığın "Casusluk ve Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçma" suçlamasıyla yargılandığı davada, "reddi hakim" talebi kabul edilmedi.

09.04.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 sanığın, "Casusluk ve Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçma" suçlamasıyla yargılandığı davada, "reddi hakim" talebi kabul edilmedi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu davanın sanıklardan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi'nin avukatlarının konuyla ilgili başvurularını inceleyen Kahire İstinaf Mahkemesi, söz konusu talebi reddetti.

Mahkeme, Biltaci ve Hicazi'ye bu taleplerinden dolayı, "mahkeme masrafı olarak", 6 biner cüneyh (yaklaşık 860 dolar)  para cezası verdi.

Mursi, Mübarek'in istifa etmek zorunda kaldığı "25 Ocak"tan 3 gün sonra, (28 Ocak 2011), Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Mübarek karşıtı gösterilere katılacağını açıklamasının ardından tutuklanarak Vadi'n Natrun Hapishanesi'ne konulmuş, 30 Ocak akşamı ise ülke genelinde kitlesel firarların gerçekleşmesi sırasında çoğu İhvan yöneticisi, 34 kişiyle hapisten çıkarılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement