Mürşitpınar Sınır Kapısı Otomobil Mezarlığı Oldu - Son Dakika
Güncel

Mürşitpınar Sınır Kapısı Otomobil Mezarlığı Oldu

IŞİD'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, araçlarını bıraktıkları Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı adeta otomobil mezarlığına çevirdi.

19.10.2014 10:49  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), yanı başımızda kan dökmeye devam ederken; canlarını kurtarmak için Türkiye'ye kaçan sığınmacılar da gelişmeleri yakından takip ediyor. 15 Eylül'den bu yana Kobani'yi (Ayn el Arab) ele geçirmeye çalışan kanlı terör örgütünden kaçan sığınmacılar, sınırı geçerken bıraktıkları araçlarıyla ilginç bir görüntüye yol açtı.

UYDUDAN ÇEKİLDİ

Türkiye- Suriye arasındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı, sığınmacıların araçlarıyla dolup taştı. Uydudan çekilen bu fotoğraf, sınır kapısının araba çöplüğüne döndüğünü gözler önüne serdi.

KAPIMIZDAKİ OTOMOBİL ÇÖPLÜĞÜ

İlk gelen mültecilerin otomobilleriyle Türkiye'ye girişine izin verilmişti. Ancak araçlarının yurt içinde kullanılması yasaklandı. Daha sonradan gelen mülteciler ise otomobillerini sınırda bırakıp, yaya olarak ülkeye giriş yapmak zorunda kaldı. Yüzlerce otomobilin yığıldığı Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın uydudan çekilen son görüntüsü Alman Der Spiegel gazetesinin internet sitesinde de yayınlandı. Sınır kapımızdaki otomobil çöplüğü tüm dünyada hayret uyandırdı.


Mürşitpınar Sınır Kapısı Otomobil Mezarlığı Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mürşitpınar Sınır Kapısı Otomobil Mezarlığı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • .: bize verdikleri zarara karşı az bile o arabalara el koyup satmamız lazım 23 11 Yanıtla
  • Raşit dostum: Trafikte gezen suriye plakalıları türk plakaya çevirin ama parasını da alın, öyle bedavaya çevirmeyin. Türk vatandaşı yurtdışından araç getirince arabad değerinden fazla vergi istiyosunuz aynısını yapın, çevirmezseniz gümrüğe terketsinler. 14 2 Yanıtla

Advertisement