Muş'ta Uluslararası Tütün Çalıştayı Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Uluslararası Tütün Çalıştayı Düzenlenecek

Muş\'ta Uluslararası Tütün Çalıştayı Düzenlenecek

Muş’ta tütün ve tütün mamullerinin ithalat, ihracat ve pazarlanması konularının ele alınacağı ’Uluslararası Tütün Çalıştayı’ düzenlenecek.

23.05.2016 15:52

Muş'ta tütün ve tütün mamullerinin ithalat, ihracat ve pazarlanması konularının ele alınacağı 'Uluslararası Tütün Çalıştayı' düzenlenecek.

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanlığı tarafından 1 Haziran 2016 günü Muş Alparslan Üniversitesi'nde düzenlenecek olan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılması beklenen çalıştaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) yetkilileri, çeşitli ülkelerden sigara fabrikası yetkilileri, İhracatçılar Birliği, Eksperler Derneği Başkanlığı, öğretim üyeleri, tütün kooperatifi başkanları, kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, belediye başkanları, köy muhtarları ve ilgili alanda faaliyet yürüten proje ekiplerinin katılması bekleniyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, çalıştayda tütün üreticilerini; siyaset, bürokrasi, ülkelerin üretici birlikleri ve akademisyenlerle bir araya getirmeyi amaçladıklarını ve ülkemizin kalkınma, gelişme ve tanıtım hedeflerine hizmet etmeyi hedeflediklerini söyledi. Uluslararası Tütün Çalıştayı'nın Muş Valiliği, Muş Belediye Başkanlığı, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ), Tütün Üretim ve Pazarlama Üst Birliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) katkılarıyla MŞÜ kongre merkezinde düzenleneceğini dile getiren Solgun, "Çalıştaya katılacak ülkelerin tütün, tütün ürünleri, tütünün yetiştirilmesi ve pazarlanması aşamalarındaki sorunların belirlenerek, çözümüne yönelik değerlendirmelerin yapılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda, tütün üretimi yapan ülkelerin, tütünle ilgili mevcut yasalarının tartışılması, tütün üretimi yapan ülkelerin bilimsel araştırma kuruluşlarının ortaya koyduğu araştırmaların bir araya getirilmesi ve değerlendirilmesi, tütün üretici birlikleri ile tütün alıcısı firmalar arasında işbirliğinin arttırılması, tütün çiftçisinin; üretici birliklerine üyeliğini teşvik ederek, birliklerin güçlenmelerinin sağlanması gibi hususlar çalıştay raporu haline getirilerek ilgili kesimlerle paylaşılacaktır" dedi.

Solgun, bu hedefler doğrultusunda katkı sunabilecek bütün ilgilileri düzenlenecek çalıştaya beklediklerini de sözlerine ekledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Uluslararası Tütün Çalıştayı Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement