Müsiad'dan Cansu'ya Maddi Destek - Son Dakika
Güncel

Müsiad'dan Cansu'ya Maddi Destek

Müsiad\'dan Cansu\'ya Maddi Destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesince judo antrenmanında düşerek hareket yeteneğini kaybeden sporcu Cansu Buzyürük'e maddi destekte bulundu.

02.08.2016 19:28

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesince judo antrenmanında düşerek hareket yeteneğini kaybeden sporcu Cansu Buzyürük'e maddi destekte bulundu.

MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk ve dernek üyeleri, 2011 yılında Türkiye Tekirdağ Minikler Şampiyonası'na hazırlanırken antrenman sırasında sakatlanan Cansu Buzyürük'ü (16) Yunusemre ilçesindeki evinde ziyaret etti.

Anne Satı Buzyürük, 2011 yılında kızı sakatlandıktan sonra doktorların çok yaşama şansı tanımadığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Doktorlar 'yüzde 1 yaşama umudu var' dedi. Daha sonra bizim doktorumuz Cansu'ya, 'sen sporcusun, bunu atlatabilirsin' dedi ve Cansu ciğer kapasitesini arttırdı. Solunumunu ön plana aldık. Şu an ayaklarında hisler var ama hareket yok. Ömür boyu fizik tedavi olmak zorunda."

Ahmet Öztürk de imkanlar dahilinde Cansu Buzyürük'e destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Sporcu Cansu Buzyürük de kaza sonrası zor günler geçirdiğini belirterek, şimdi üniversite sınavlarına hazırlandığını anlattı. Cansu Buzyürük, yazılım mühendisi, ya da siyasetçi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Manisa'da 11 Ekim 2011 tarihinde Türkiye Tekirdağ Minikler Şampiyonası'na hazırlanırken kaza sonucu hareket kabiliyetini kaybeden Buzyürük, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından İzmir'e sevk edilerek Ege Üniversitesinde tedavi altına alınmış, daha sonra Manisa, Ankara ve İstanbul'da tedavisini sürdürmüştü.

Buzyürük'ün fizik tedavisi halen devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müsiad'dan Cansu'ya Maddi Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement