Müsiad İzmir İftarı Başbakan'la Şenlendi - Son Dakika
Yerel

Müsiad İzmir İftarı Başbakan'la Şenlendi

Müsiad İzmir İftarı Başbakan\'la Şenlendi

Başbaka Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Merkezden canlı yayın bağlantısıyla katıldığı İzmir İftar Programı Balçova Termal Oteli Kardelen Salonu’nda yapıldı.

01.07.2014 13:17

Başbaka Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Merkezden canlı yayın bağlantısıyla katıldığı İzmir İftar Programı Balçova Termal Oteli Kardelen Salonu'nda yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bu yıl farklı bir mekan ve konseptte geleneksel MÜSİAD İftarını T.C Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirdi.

Eyüp Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen "MÜSİAD Geleneksel İftarı"nda bir ilk gerçekleştirilerek, MÜSİAD'ın 20 Şubesine canlı bağlanılarak bu bölgelerdeki iftar coşkusu birlikte yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MÜSİAD'ın batı bölgesindeki illerde bulunan iftar programlarına video konferans yöntemiyle bağlandığı programda, İzmirlilerin de ramazan ayını kutlayarak, hayırlı iftarlar diledi.

İftarda konuşan MÜSİAD İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Cüneyd Dayhan, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin Genel Merkezimizden 20 Şubemizle canlı yayın bağlantısı gerçekleştirerek katıldığı "Geleneksel İftar Programımıza" hoş geldiniz.

Cennetin kapılarının açılıp cehennemin kapılarının kapatıldığı, şeytanların zincire vurulduğu, mübarek iklimin her yanı sardığı kutlu Ramazan-ı Şerif'e kavuşmuş bulunuyoruz" dedi.

Ramazan ayının sabahtan akşama kadar aç susuz kalınan bir ay olmadığını söyleyen Dayhan, "Bilakis Ramazan ayı baştan aşağı tüm hayatımızı analiz ettiğimiz, kötü huy ve alışkanlıklarımızı terk ettiğimiz, arındığımız kutlu bir ay olmalıdır. Oruç, insanın kendisini, hayatını sorgulaması, bu fani dünyada neye tekabül ettiğini etraflıca tefekkür edebilmesidir. Açıkçası kendimize çok sayıda soru sormamız, bu sorulara da tatmin edici cevaplar bulmamız gereken bir ramazan ayı geçirmemizi diliyorum" diye konuştu.

Dayhan, "Maalesef Üzülerek ifade etmek isterim ki, bu yıl da, Ramazan ayına İslam coğrafyalarındaki gelişmeler sebebiyle buruk bir şekilde giriyoruz. Komşu ülkelerimizde özellikle Irak'ta yaşanan gelişmelerin bölge barışı, güvenliği ve huzuruna büyük bir darbe vurduğuna inanıyoruz.

Cenabı Hakdan niyazımız odur ki; en kısa sürede İslamiyet'i bir şiddet ve vahşet dini gibi göstermeye çalışan güçlere hiçbir zaman aman vermemesi, İslam Coğrafyasında huzur ve emniyetin en kısa sürede tesis edilmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem ateşinden kurtuluş olan bu mübarek ayın tüm İslam Alemi' ne huzur, sağlık, mutluluk, barış ve birliktelik getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyor, Gelmesini beklediğimiz, bittiği zaman doyamadığımız bir Ramazan geçirmemiz ümidi ile tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

İftar Yemeğine, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Ali Aşlık, İzmir'deki kamu kurumlarının idarecileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, dernek üyeleri ile çok sayıda misafir katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad İzmir İftarı Başbakan'la Şenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement