Meclis Başkanı'nın Laiklikle İlgili Sözlerine AK Parti'den İlk Açıklama - Son Dakika
Güncel

Meclis Başkanı'nın Laiklikle İlgili Sözlerine AK Parti'den İlk Açıklama

Meclis Başkanı'nın Ankara'yı sallayan sözlerine AK Parti'den peş peşe açıklamalar geldi: AK Parti'nin Anayasa teklifinde laiklik maddesi var. Böyle bir gündemimiz yok.

26.04.2016 11:54  Güncelleme: 12:43

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerine AK Parti'den ilk açıklamalar Grup Başkanvekili Naci Bostancı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop ve AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Burhan Kuzu'dan geldi.

ŞENTOP: SÖZ KONUSU OLAMAZ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerinin bireysel görüşü olduğunu, laikliğin Anayasa metninden çıkarılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Şentop, "Laikliğin anayasadan çıkarılması konusunu tartışmış bile değiliz" dedi.

AK Partili Mustafa Şentop, "AK Parti'nin Anayasa teklifinde laiklik maddesi var. Sorun laiklikte değil, uygulamada." dedi.

NACİ BOSTANCI: BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK

Kahraman'ın sözleriyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da "Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" ifadesini kullandı.

"Bostancı, Kahraman'ın bu sözleri hangi bağlamda söylediğini bilemediklerini ifade ederek, "Sayın Başkan buna ilişkin bir değerlendirme yapacaktır herhalde. AK Parti'nin laiklikle ilgili problemi yoktur. Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" ifadesini kullandı.

BURHAN KUZU: ANAYASA METNİNDE LAİKLİK YER ALIYOR

AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Burhan Kuzu da Twitter hesabından ''Ak Parti olarak hazırlamakta olduğumuz Anayasa Metninde Laiklik ilkesi açıkça yer almaktadır. Elbette herkes ifade özgürlüğünde serbesttir'' diye yazdı.


KARAMAN NE DEMİŞTİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman dün yaptığı açıklamalarda 1982 Anayasası'nın herhangi bir yerinde Allah isminin geçmediğini belirterek "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" demişti.

CHP İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

Kahraman'ın sözlerinin ardından Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmada söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kahraman'ın sözlerini kınadığını ve parti olarak bu ifadeleri kabul edemeyeceklerini belirterek, "Böyle bir Meclis başkanı, TBMM'nin başkanlığını yapamaz. Böyle bir tabloyu kabul edemeyiz, Meclis başkanı derhal istifa etmelidir" dedi.



Meclis Başkanı\'nın Laiklikle İlgili Sözlerine AK Parti\'den İlk Açıklama

Son Dakika Güncel Meclis Başkanı'nın Laiklikle İlgili Sözlerine AK Parti'den İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • mahmud: LAİKLİK ŞİRKTİR KAFİRLİKTİR 1 9 Yanıtla
  • HAYIR : SİZİN ÖNERDİĞİNİZ HİÇBİR TEKLİF HALKA YÖNELİK OLMADI ZENGİN HORTUMCULARA YÖNELİK OLDU NE DERSENİZ DİYİN NAPARSANIZ YAPIN TÜM ÖNERİLERİNİZE HAYIR! DOYMUYORSUNUZ ÇALMAKTAN BIKMIYORSUNUZ DEİST HALİMLE SİZDEN DAHA MÜSLÜMANIM DİN İLAH İLE İNSAN ARASINDADIR KİRLİ SİYASETE ALET EDİLEMEZ EDENLER BUNDAN KAZANÇ SAĞLAYANLARDIR 3 0 Yanıtla
  • Fatih: Akp meclis baskanini paralelci ilan edip cikar isin icinden yine.. 2 0 Yanıtla
  • Nibiru: Dilin kemiği yok derler. Dilde 7 küçük kemik vardır, zincir gibi. Dil kemikleri kırılırsa veya birbirine kaynarsa dil sabit kalır. Sesli düşünmeyi, dilini adam gibi kullanmayı beceremiyorsan sus. Susan adam abuk-sabuk ses çıkarandan yeğdir. Devam edip kin kusmayı sürdürürsen işe yaramayan o dili birileri keser atar. Dilin sayesinde çıkan sesler kesilir. TBMM tümüyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aittir. O makam geçicidir. Verildiği gibi geri alınır. Haddimizi bilelim. 1 0 Yanıtla
  • ?: Bu adamların laikliğe aykırı, hiç ama hiçbir eylemini görmedim; din istismarıda yapmıyorlar, yalanda söylemiyorlar desem kim inanır? 0 0 Yanıtla
  • KAZIM KANATÇI: ASIL İNANCIN GARANTİSİ VE GÜVENCESİ LAİKLİKTİR..ELİNİ VİCDANINA KOY MÜSLÜMAN KARDEŞİM ŞU DÜZENDE HANGİ İBADETİNİ YAPAMIYORSUN? AMA BUNLARIN DERDİ İBADET DEĞİL, İKTİDARI ELE GEÇİRİP AYNI OSMANLININ DİNCİ SINIFI ŞEYHÜLİSLAM VE ÇEVRESİ GİBİ SEFA İÇİNDE YAŞAMAK.. 0 0 Yanıtla
  • .: hayır laikliği tam anlaya bilsek keşke biri laiklik var dinsizi der biri laiklik olmayınca zorla din sahibi olacaz der ikiside cahildir başka bişey değil. bu ilke dini kullanarak bi şeyler yapmya karşıdır dinin sömürülmesine karşıdır yani ilke dine değil dinin kullanılmasına karşıdır. ilke var diye kimse dinsiz değil ha ilke olmayıncada kimse seni zorla din sahibide yapma zcahillik yapmayın be 0 0 Yanıtla

Advertisement