Müşteri Gibi Gelip Denetlediler, "Kalitenin Nobeli"Ni Verdiler - Son Dakika
Yerel

Müşteri Gibi Gelip Denetlediler, "Kalitenin Nobeli"Ni Verdiler

Müşteri Gibi Gelip Denetlediler, "Kalitenin Nobeli"Ni Verdiler

SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti'nde bulunan D'ROSE Gülsuyu Naturel Kozmetik Sanayi şirketi, doğal aromotik yağlarla üretilen el yapımı sabunla dünyada "Kalitenin Nobeli" olarak bilinen "The Arch of Europe International Quality Award" altın ödülüne layık görüldü Köse: "Ödülden hiç haberimiz olmadı.

29.04.2014 11:23

TUNCER ÇETİNKAYA - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Göller Bölgesi Teknokenti'nde bulunan D'ROSE-Gülsuyu Naturel Kozmetik Sanayi şirketi, doğal aromotik yağlarla üretilen el yapımı sabunla dünyada "Kalitenin Nobeli" olarak bilinen "The Arch of Europe International Quality Award" altın ödülünü kazandı.

Göller Bölgesi Teknokenti'nde 5 yıl önce kurulan D'ROSE-Gülsuyu Naturel Kozmetik Sanayi şirketinin yönetim kurulu başkanlığını, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi İlhan Köse yapıyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Köse, merkezi İspanya'da bulunan "Business Initiative Directions" kurumu tarafından Paris, Londra, Madrid, Cenevre, Frankfurt ve New York'ta yapılan toplantılarda 176 ülkeden s¸irket yöneticisi tarafından ödüle aday gösterildiklerini belirterek, kalite, liderlik, inovasyon ve teknolojiye verilen önem, sektörde rol model olma özelliklerinden dolayı altın kategorisinde ödül aldıklarını söyledi.

Ödüllerin dünyada destekleme adına verildiğine işaret eden Köse,  "Ödülden hiç haberimiz olmadı. Herhangi bir başvuru da yapmadık. 2 yıllık gizli denetim sonucunda firmamız ödüle layık görülmüş. Müşteri gibi gelen insanlar bizi denetlemiş" dedi.

Ürünlerinin kalitesi, uluslararası satış noktaları, Ar-Ge kullanımı, KOSGEB TÜBİTAK projeleri gibi konularda çalışmalarının göz önüne alındığını anlatan Köse, 2009 yılından bu yana doktor, eczacı ve biyologlarla tamamen gönüllü denekler üzerinde araştırma yaptıklarını kaydetti.

Köse, şöyle konuştu:

"Bölgemizde yetişen Isparta gülü, dünyaca meşhur. İlk hedefimiz gülü dünyaya tanıtmak olduğu için tamamen doğal ürünlerle yola çıktık. Gül yağlı, gül sulu, gül yapraklarıyla bitkisel yağlarla donatılmış tamamen doğal sabun yaptık, dünya pazarına sunduk. Ardından cilt bakım kremleri çıkarttık. Bunlar hep uzun soluklu araştırmalar sonucunda hayata geçirildi. Ürünler pazara girdikten sonra geri dönüşler oldu. Ürünlerimizin kalitesi yurt dışında da test edildi. Hep kaliteyi yukarı çekmeye çalıştık, sonuçta ülkemiz, Isparta'mız ve üniversitemiz için gurur verici bir ödül aldık."

- İngiltere Kraliyet ailesine Isparta sabunu gidecek

Yüzde 100 doğal aromatik bitki yağlarından harmanlanan 12 çeşit sabun geliştirdiklerini ifade eden Köse, ürünlerin cilt yarası, yanık, doğum çatlağı, sedef, egzama gibi pek çok cilt hastalığına iyi geldiğinin tespit edildiğini ve sertifika başvurularının yapıldığını bildirdi. Köse, sertifika alınmasından sonra sabun ve kremlerin ilaç konumunda olacağını vurguladı.

Ar-Ge çalışması biten ürünleri Almanya, İngiltere, Hollanda, Rusya, Belçika ve Amerika gibi ülkelere gönderdiklerini ifade eden Köse, ürünlerden geri dönüşlerin iyi olduğunu dile getirdi. Köse, "İngiltere Kraliyet ailesinin alışveriş merkezlerine kadar bir anlaşma yaptık. Yapılanmamızı tamamladıktan sonra ürünlerimizi daha fazla Avrupa ülkesine göndereceğiz" diye konuştu.

Ayda 30 bin civarında el yapımı sabun üretebildiklerini kaydeden Köse, aldıkları ödüle layık olmaya çalışacaklarını, bundan sonra "platin" ödülünü olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müşteri Gibi Gelip Denetlediler, 'Kalitenin Nobeli'Ni Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement