Müsteşar Vekili Ata, Şarkışla'da - Son Dakika
Yerel

Müsteşar Vekili Ata, Şarkışla'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Vekili Namık Ata, memleketi Şarkışla'da incelemelerde bulundu.

20.10.2012 17:06

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Vekili Namık Ata, memleketi Şarkışla'da incelemelerde bulundu.

Hükümet Konağı önünde ilçe protokolü tarafından karşılanan Ata, Kaymakam Davut Gül'ü ziyaret etti. Ziyarette, Şarkışla'nın sorunları konuşuldu.

Şarkışla'ya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Ata, "Bizler Ankara'da sürekli Şarkışla'yı görüşüyoruz. İnşallah somut sonuçlar çıkar. Şarkışla Sivas'ın en büyük ve en gelişmiş ilçesi, ancak konumu itibariyle hak ettiği yerde bulunmuyor. Hak ettiği yere gelmesi için de bizler elimizden gelen gayreti, çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Ata, "Bakanlığımıza bağlı birimlerde vatandaşımıza daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, onun gayreti içerisindeyiz" dedi.

Ata, Sivas'ta bu yıl yaklaşık 3 bin kişiye geçici istihdam sağladıklarını ifade etti.

-Şarkışla'ya sosyal güvenlik merkezi-

Şarkışla'da kurulması planlanan ve yer tahsisi yapılan sosyal güvenlik merkezinin hizmet binasına da değinen Ata, "İnşallah Şarkışla'mıza hayırlı olur. Böylelikle Sivas'ımızın yükünü az da olsa hafifletmiş oluruz. Burada yapılacak olan binada, Sivas'ta verilen hizmetlerin aynısı verilecek. Gerekli olan personelin burada da olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Davut Gül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şarkışla'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Gül, Şarkışla için sosyal hizmet merkezi talebinde bulunduklarını belirtti.

Hükümet Konağı'nda depreme dayanıklılık testi yaptırdıklarını ifade eden Gül, test sonucunu beklediklerini belirterek, "Olası dayanıksızlık raporu karşısında mevcut binayı yıkarak yeni bir Hükümet Konağı yapacağız. Bu konuda sizin de bir Şarkışlalı olmanızdan dolayı yardım ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Şarkışla Belediyesi tarafından Gülsu Parkı içerisine yaptırılan Atatürk Anıtı'nın açılışını gerçekleştiren Gül, Kızılay Kimsesizler Evi'ni ziyaret etti, yapımı devam eden Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası ile Muhsin Yazıcıoğlu Camisi ve Külliyesi inşaatını inceledi.

Şarkışla Devlet Hastanesi'nde yatan hastaları da ziyaret eden Namık Ata'ya, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Erol, Ankara Şarkışlalılar Derneği Başkanı Muaammer Timurkaynak, İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve diğer yetkililer eşlik etti.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsteşar Vekili Ata, Şarkışla'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement