Mutfak Tüpü Yüklü Tır Yandı - Son Dakika
Güncel

Mutfak Tüpü Yüklü Tır Yandı

Irak'a gitmekte olan mutfak tüpü yüklü tır, Ankara Konya karayolunun 29. kilometresinde alev alarak yandı İtfaiyenin zamanında müdahalesi, olası faciayı önledi.

16.07.2014 18:42

Irak'a gitmekte olan mutfak tüfü yüklü tır, Ankara- Konya karayolunun 29. kilometresinde alev aldı. Mehmet Harkut'un (52) kullandığı 33 BRT 39 çekici plakalı ve 33 AZB 74 dorse plakalı tır yanarken, itfaiyenin zamanında müdahalesi olası bir faciayı önledi.

Gölbaşı'daki, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Yol Kenarı Denetim İstasyonu kantarına girmek için yavaşlayan tırdan dumanlar yükselmeye başlaması üzerine şöför tırı sağa çekerek durdurdu. Kantara 100 metre kala duran tır alev alarak yanmaya başladı. İlk müdahaleyi yangın söndürme tüpüyle gerçekleştiren Mehmet Harkut'un yardımına kara yolları ekipleri tarafından çağrılan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gölbaşı itfaiye ekipleri yetişti.

Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekibi, olası bir facianın önüne geçti. Dorsede yüklü olan tüpler patlamadan yangın söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

Yangının söndürülmesi sırasında emniyet ekiplerince Konya yolu trafiğe kapatılarak gerekli tedbirler alındı.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan tır şoförü Mehmet Harkut, olayı şöyle anlattı:

"Kantarı görünce arabayı sağa çekmek istedim. Baktım aracın içi duman doldu. Tırı hemen sağa çekip aşağıya indim. Baktım alt kısımdan alev almış, yangın tüpünü çıkarttım söndürmeye çalıştım ama söndüremedim. Ondan sonra kara yolları ekipleri itfaiye çağırdı. İtfaiye gelene kadar tır yandı." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mutfak Tüpü Yüklü Tır Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement