Müziğim Konuşur, Ben Susarım" - Son Dakika
Kültür Sanat

Müziğim Konuşur, Ben Susarım"

İspanyol şarkıcı Bebe, "hayat arkadaşı" Hernan Zin'in Gazzeli olduğunu belirterek, 'Gazze'de ya da dünyanın başka yerinde yaşanan üzücü olaylar beni çok yaralıyor.

19.12.2015 13:26

İspanyol şarkıcı Bebe, "hayat arkadaşı" Hernan Zin'in Gazzeli olduğunu belirterek, 'Gazze'de ya da dünyanın başka yerinde yaşanan üzücü olaylar beni çok yaralıyor. Bunlar hakkında konuşacak gücüm ve cümlelerim de yok. Belki bir gün hepsine bir şarkıyla cevap veririm, müziğim konuşur, ben susarım" dedi.

Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul'da bir konser veren İspanyol şarkıcı Bebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Farklı bir ülkeye gittiğimde her seferinde aynı şeyi hissediyorum. Dört kez de gelsem, bir kez de gelsem her seferinde yeni bir heyecan yaşıyorum" diye konuştu.

Bebe, seyahatlerinde kendisini neyin beklediğini bilmediğini aktararak, şunları söyledi:

"Önemli olan da zaten bir yere gittiğimde beni neyin beklediğini yaşayarak öğrenmek. O yüzden Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu, çok da heyecanlıyım, burayı seviyorum. Türkiye insanını tanımak istiyorum. Buraya hep kısa zamanlarda geldim. İstediğim gibi sokağa çıkıp insanları tanıyamadım. Buradaki hayatı, eğlenceyi, insanları, hayatı yakından tanımak, onlarla iç içe olmak istiyorum."

"Şarkılarım Türkiye'de sevildiği için çok mutluyum"

Türkiye'ye gelmeden önce internetten araştırma yaptığını ifade eden Bebe, İstanbul'un tarihi mekanlarını gezmek istediğini dile getirdi.

Şarkıcı Bebe, "Türkiye'ye nasıl geldim, şarkılarım buraya nasıl geldi, internetten dinlendi ama benim CD'lerim ülkemde daha yayılmamışken burada nasıl yayıldı, insanlar beni nasıl tanıyorlar buna çok şaşırıyorum ve şarkılarım Türkiye'de sevildiği için çok da mutluyum" diyerek,  "Müziğin gücü bu. Rusya'ya, Amerika'ya, Helsinki'ye gittiğimde de bunları düşünüyorum. Müzik beni bir yere götürüyor. Tarihim, dinim, her şeyim değişik ama beni çeken başka bir şey var ve bu müziğin gücü" sözleriyle müziğinin farklı ülkelerdeki insanlarla kendisini buluşturduğunu vurguladı.

"Malo' şarkısının Türkiyeli hayranlarınca sevilmesine değinen Bebe, şarkısını şu sözlerle anlattı:

"Bu şarkı erkeklerin kadınlar üzerindeki zaferini anlatan bir şarkı. Bir erkeğin karısını dövdüğünü anlatıyor. Kadının sesinden konuşuyor şarkı ve erkeğin bir zamanlardaki tatlı ve sevimli konuşmasını anlatıyor. Sonunda da 'şimdi hiçbir şey kalmadı' diyor. 'Malo' İspanyolca'da kötü anlamına geliyor. Kadın 'bir ateş gibi tekrardan döneceğim' diyor şarkıda. Çünkü kadın ayağa kalkacak ve güçlü bir şekilde devam edecek hayata ve kaybettiği ne varsa hepsini geri alacak. Çünkü kadın şarkıda 'Sen kötüsün, kötüsün, yaptıklarını ödeyeceksin' diyor."

İspanyol şarkıcı Bebe, şarkılarının sözlerini kendisinin yazdığını söyleyerek, sözleri yazarken hayattan beslendiğini, hayatın kendisini motive ettiğini ve yaşadığı şeyleri yazmanın daha keyifli olduğunu belirtti.

"Gazze'de çok başka bir dünya var"

Türkiye'ye "hayat arkadaşı" ile birlikte geldiğine değinen Bebe, şunları söyledi:

"Hayat arkadaşım Hernan (Zin), Gazze'de doğmuş ve yaşamış, yıllarca oradan dokümanlar almış, elinde oraya ait fotoğraflar olan biri. Gazze'de bir hayat yaşamış ve şimdi orada olmasa bile onun elindeki dokümanlardan dolayı Gazze'de olan her şeyi ben de içinde görerek yaşıyorum ve olanlardan dolayı da çok üzülüyorum. Hayat arkadaşım Gazze'de sahilde bulunan dört çocuğun hayata tutunuşunu anlatan 'Born In Gaza' adlı bir belgesel çekti. Gazze'de çok başka bir dünya var, bazı insanlar ne yazık ki bunu görmüyor. Benim de bir kızım var. Ben Filistin'e gidersem orada gördüklerimden kendimi kaybederim, bu yüzden gidemem."

"Dünya dönüyor sürekli, dönmeye devam edecek" şeklinde duygularını ifade eden İspanyol şarkıcı Bebe, sözlerini "Dünyayı inşa ediyor ve yıkıyoruz. Gazze'de ya da dünyanın başka yerinde yaşanan üzücü olaylar beni çok yaralıyor. Bunlar hakkında konuşacak gücüm ve cümlelerim de yok. Belki bir gün hepsine bir şarkıyla cevap veririm, müziğim konuşur, ben susarım" diyerek tamamladı.

Bebe, yakın zamanda Türkiye'ye tekrar gelmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Müziğim Konuşur, Ben Susarım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement