Namık Kemal Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Akademik açılış töreni yapıldı.

13.10.2015 13:54

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Akademik açılış töreni yapıldı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Garnizon Komutan Vekili Albay Halil İbrahim Tay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, akademik yılı açılış konuşmasını gerçekleştiren NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversiteyle ilgili bilgiler verip, üniversitenin hedeflerini anlattı.

Prof. Dr. Şimşek, "Bugün üniversitemizin akademik açılışının yapmanın haklı gururu içerisindeyiz. Bugün üniversitemiz 9 fakülte, 1 konservatuar, 3 yüksek okul 11 meslek yüksek okulu 32 bin 300 öğrencisi olan yaklaşık bin akademik ve 500 idari personelle yeni eğitim öğretim hayatına ilk günkü heyecanıyla başlamıştır. Dünyanın ihtiyaç duyduğu modern, insan haklarına ve hukuka saygılı, çevreye saygılı olan, hedefleri olan bir üniversitedir. Henüz 9 yıllık bir üniversite olmasına rağmen ülkemizde bulunan üniversitelerin en üstlere çıkmanın hedefleri içerisindedir. Uluslar olarak kimlik kazanmanın ne kadar önemli olduğu dünyada çok iyi farkındayız. Sevgili meslektaşlarım ülkemizin geleceği olan gençleri hazırlamada en büyük sorumluluk sizlere aittir. Yeni eğitim öğretim yılının çok verimli geçmesini diliyorum. Üniversitemizi seçerek hayatınız adına çok güzel bir adım attınız. Geleceğinize yön verecek üniversitemizi seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Asla öğrenmek ve araştırmaktan, çalışmaktan vazgeçmeyin. Size rehber olacak birbirinden değerli hocalardan en iyi şekilde yararlanın" dedi.

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Vali Enver Salihoğlu, üniversite sanayi iş birliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnşallah bu olaylar son olur. Tabi insanlık düşmanlarının nerede ortaya çıkacağını bulmak kolay olmuyor. Bu kişiler inşallah cezaların bulacaklar. Onların cezalarını bulmak inşallah acıları bir nebze hafifletir. Üniversitemiz yakın zamanda kurulmasına rağmen imkanlarıyla bölgemizin çok önemli bir üniversitesi konumundadır. İlimiz için üniversite için çok önemlidir. Uzun zamandan beri üniversite sanayi iş birliği önerilir. Tabi bu işbirliği sağlanması için önemli çalışmalar var. Üniversitemiz için yeni eğitim öğretimin hayırlı olmasını diliyorum. Üniversiteyle toplumun, sanayinin, sivil toplum kuruluşlarını, valiliğin, belediyenin iyi ilişkiler içerisinde projeler üretmesi lazım. İyi faaliyetlerle, hayırlı faaliyetlerle geçmesini diliyorum."

Konuşmaların ardından program, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan İlk Ders "Vatan Şairi Namık Kemal ve Hayatı" konulu sunum yapmasıyla sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Namık Kemal Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement