Nazilli'de Beş Mahallede Halk Ekmek Satılacak - Son Dakika
Güncel

Nazilli'de Beş Mahallede Halk Ekmek Satılacak

Nazilli\'de Beş Mahallede Halk Ekmek Satılacak

Aydın Nazilli İlçesi'nde, Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu'nun karşı çıkmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Halk Ekmek Satış Noktası törenle açıldı.

11.02.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Nazilli İlçesi'nde, Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu'nun karşı çıkmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Halk Ekmek Satış Noktası törenle açıldı. Açılışı yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, "'Nazilli'yi sosyal belediyecilikle tanıştıracağız' diye söz vermiştik. Bugün ilk adımı attık" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında vatandaşa ucuz ekmek yedirmek için Nazilli'nin Şirinevler, Çapahasan, Kurtuluş, Altıntaş, Yıldıztepe Mahalleri'nde halk ekmek satış noktaları yaptrıldı. Halk Ekmek Satış Nokları, bugün törenle hizmete açıldı. Altıntaş Mahallesi Halk Ekmek Satış Noktası'ndaki açılış törenine CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı.

"Halkımızla ekmeğimizi paylaşıyoruz" yazılı pankartla, karşılanan Başkan Çerçioğlu, burada Nazililer'e seslendi.

Bazı vatandaşların asgari ücretle çalışıp, çok zor koşullarda, açlık sınırında yaşadığına dikkati çeken Başkan Çerçioğlu, "Sosyal belediyecilik anlayışıyla Sultanhisar, Atça'dan sonra Nazilli'de halk ekmek satış noktalarını açtık. Buralar, doğup, büyüdüğüm topraklar. Karşıdaki Beş Eylül İlkokulu'nda okumuştum. Bu nedenle çok duyguladım. Seçimlerde, 'Nazilli'yi sosyal belediyecilikle tanıştıracağız' diye söz vermiştik. Bugün ilk adımımızı attık. Halk ekmeği Nazilli'de beş noktada halkın hizmetine sunuyoruz. 250 gram ekmek buralarda 50 kuruşa satılacak. 15 gün sonra da Halk Et'i Nazilli'de açıyoruz" dedi. Fırınlarda aynı gramajdaki ekmek 1 liradan satılıyor.

Başkan Çerçioğlu ayrıca halkın hijyenik, ekonomik ve kaliteli ekmek yemesi için Aydın'ın Efeler ve Bozdoğan ilçelerinde günlük 30 bin ekmek Kuyucak İlçesinde günlük 100 bin ekmek imalatı yapan birer fabrikayı da hizmete açacaklarını söyledi.

"YILDIRAMAZLAR"

Satış noktalarını açılışının ardından partisinin Nazilli İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Başkan Çerçioğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Çerçioğlu, gazetecilerin soruları üzerine Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu'nun halk ekmeğe tepki gösterdiği açıklamaları "talihsizlik' olarak niteledi. Çerçioğlu, "Bu söylemlerle beni yıldıramazlar, biz doğru olanı yaparız. Biz, bu hizmetlere yaptırdığımız anketlerle ulaşıyoruz. Bu konuda yaptırdığımız anketlerde vatandaşlara halk ekmeği isteyip istemediğini soruyoruz, yüzde 70 oranlarında 'evet' yanıtını aldığımızda bu hizmeti veririz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile zaman zaman sorun yaşadığının hatırlatılması üzerine de Çerçioğlu, "6306 Sayılı Büyükşehir Kanunu'nu herkes içine sindirecek. Bu kanunu ben çıkartmadım. Herkesin ne hizmet edeceği bellidir. Eğer engellemelerle karşılaşırsak biz asla ve katta zorbalığa başvurmayız. Saat 02.00, 03.00'te asılan pankartları kestirmeyiz. Bir keserler, iki keserler, üç keserler sonunda bıkarlar ama biz bu süre zarfında da savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Hukuk yollundan asla ve katta ayrılmayız. Nazilli'nin sorunlarını hep beraber çözeceğiz. İsterimki Nazilli belediyesi de büyükşehirin yaptığı hizmetleri yıkmasın, kırmasın, dökmesin. Çünkü, bunlar vatandaşların, sizlerin verdiği vergilerle, paralarla yapılıyor, kamu zarara uğruyor" dedi.

Çerçioğlu, daha sonra 1 aya kadar Nazilli'de büyükşehir hizmet binasını açacaklarını ve haftanın bir günü ilçeye gelerek vatandaşların sorunlarını dileyip çözüm üreteceklerini da söyledi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nazilli'de Beş Mahallede Halk Ekmek Satılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement