Neşet Ertaş Hatıra Orman'ı kuruldu - - Son Dakika
Güncel

Neşet Ertaş Hatıra Orman'ı kuruldu -

Neşet Ertaş Hatıra Orman\'ı kuruldu -

Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından merhum bozlak ustası Neşet Ertaş için hatıra ormanı oluşturuldu.

02.04.2014 22:46

Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından merhum bozlak ustası Neşet Ertaş için hatıra ormanı oluşturuldu.

Kırşehir- Kayseri karayolundaki İnanç köyü yakınlarına kurulan ormana ilk fidanlar dikildi.

Etkinlikte konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Neşet Ertaş'ın Kırşehir'in yanında tüm Türkiye'nin bir değeri olduğunu söyledi.

Halk ozanı Ertaş için hatıra ormanı oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çakacak, şunları söyledi:

"Bu ormanda hem ustanın adı yaşayacak hem de şehir diktiğimiz fidanlarla yeşillenecek. Bu ağaçlandırma çalışmasında 4 hektar alana 2 bin 800 fidan dikilecek. Ormana Neşet Ertaş'ın adının verilmesini çok anlamlı buluyorum. Neşet Ertaş, Kırşehir'in bir değeri. Aslında Neşet Ertaş sadece Kırşehir'in değil, tüm ülkemizin değeri. Türkiye'de Neşet Ertaş denilince artık Kırşehir akla geliyor. Onun Türk kültürüne bıraktığı büyük mirasın yanında biz de onun adını her alanda yaşatma çabası içerisindeyiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız yapmış oldukları çeşitli yatırımlara Ertaş ustanın ismini veriyor. Neşet Ertaş'ın adının yaşatılmasını anlamlı buluyoruz. Çünkü herşeyiyle, insan sevgisiyle dolu bir insan. Sadece insanları değil tüm canlıları seven bir insandı."

Konuşmaların ardından Vali Çakacak ve protokol üyeleri fidanları toprakla buluşturdu. Törene, Orman İşletme Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın ve vatandaşlar katıldı.

-neşet ertaş hatıra ormanı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Neşet Ertaş Hatıra Orman'ı kuruldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement