Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlaması

Batı Trakya milletvekillerinden merhum Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet şenlikte demir dövdü.

21.03.2014 16:44

Malkara'da Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı Şenlikleri'ne katılan Batı Trakya Milletvekili merhum Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet kutlamalarda demir dövdü.

Şenlik okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesi ile başladı. Anadolu Lisesi Müdürü Mümin Lütfüoğlu yaptığı açılış konuşmada nevruzun bayram, kardeşlik, barış havasında geçmesini temenni ettiğini belirterek katılan protokol üyelerine, misafirlere ve öğrencilerine teşekkür etti.

Işık Ahmet de Batı Trakya'da azınlık olarak yaşamanın zorluklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türk'ün, doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi yoktur.Yarım saat daha gitseniz İpsala'dan Batı Trakya'ya geçeceksiniz. Zamanla Karaman'dan alınıp Batı Trakya'ya yerleşmiş Karaman Türkleri'nden birisiyim. Orada azınlıkta yaşamaktayız. Okul müdürümüzün içimizden bağrımızdan kopup burada müdür olması benim için çok büyük bir gurur kaynağıdır.

Hepinizin Nevruz Bayramı kutlu olsun.Bu güzel günlere inşallah ülkemizinde birlik beraberliğe çok ihtiyacı olduğu bu günlere 30 Marttan sonra yine kardeşçe beraber yaşayacağız. Okul Müdürümüz konuşurken düşündüm. Batı Trakya'da Türk olup, orada doğup büyüyüp Malkara'da işi neydi diye.İşte orada yaşayan Türkler'e yapılan baskılardan dolayı kendisini burada buldu. Ama onunla gurur duyuyorum."

Malkara'nın en eski demirci ustası 86 yaşındaki Şaban Arabacı, Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü ve Okul Müdürü Mümin Lütfüoğlu ile birlik te demir döven Işık Ahmet, törene katılan misafirler ile birlikte halay çekti.

Düzenlenen törende yakılan nevruz ateşi üzerinden atlayan misafirler daha sonra oyun havaları eşliğinde Nevruz Bayramı'nı kutladı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement