Nevşehir'de 'Demokrasi Nöbeti'ne Devam - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'de 'Demokrasi Nöbeti'ne Devam

Nevşehir\'de \'Demokrasi Nöbeti\'ne Devam

Tevşehir'deki demokrasi Nöbeti', Diriliş Meydanı'nda dün akşam da devam etti.

24.07.2016 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tevşehir'deki demokrasi Nöbeti', Diriliş Meydanı'nda dün akşam da devam etti.

Meydanı bayraklarla donatan binlerce kişi demokrasi nöbetlerini sabahın erken saatlerine kadar kararlı sürdürdü. Diriliş Meydanı'nda bir araya gelen Nevşehirliler'in bu birlikteliğine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 'İşte Devlet, İşte Millet' sloganları altında platforma çıkarak halkı selamladı.

"BU BAYRAK İNMEYECEK EZAN DİNMEYECEK"

Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak Diriliş Meydanı'nın girişinde bir binanın dış yüzeyine branda üzerinde 10 kıtalık İstiklal Marşı'nı astıklarını söyledi. Demokrasi Nöbeti'nin 8'inci gününe katılanlardan şehadet parmaklarını kaldırarak ahit ve dua yaptırdı. Ünver, "Ey yüce Allah'ım, Andımız olsun ki, kanımızın son damlasına kadar bu bayrak gönderden inmeyecek, minarelerden ezan susmayacak. Namusumuz olan vatanı bizi çiğnemeden hiç kimseye bırakmayacağız. Şahit ol Yarabbi" dedi. Belediye Başkanı Ünver, halka bugüne kadar gösterdikleri kararlı, dik duruşlarından dolayı teşekkür etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve meclis katip üyesi Mustafa Açıkgöz, tarihi şan ve şereflerle dolu Türk Milleti'nin, 15 Ağustos'ta bir grup hainin alçakça ve şerefsizce yaptığı darbe girişimine karşı onurlu ve kahramanca dik duruş sergileyerek yine bir tarih yazdığını belirtti. Türk milleti olarak 3 şeye ihtiyaç olduğuna inandığını dile getiren Açıkgöz, "Türk Milleti olarak 3 şeye ihtiyacımız var; Allah'ın yardımı, milletimizin dik duruşu ve bir de dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın başımızda olması. Bu üç şeyi gerçekleştirdiğimiz zaman daha da güçlü hale gelebiliriz" dedi.

Açıkgöz, darbe girişiminin ardından çıkartılan OHAL uygulamasının tamamen terör örgütü FETÖ/PDY içerisinde yer alan hainlerin en kısa zamanda ortaya çıkartılıp gereken cezalara çarptırılması amacını taşıdığını söyledi.

Vali İlhami Aktaş coşkulu halk topluluğuna seslenirken 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meydanlarda, sokaklarda darbecilere karşı kahramanca mücadele eden Türk Milleti'nin ortaya koyduğu bu fedakarlığın her övgünün üzerinde bir hareket olduğunu kaydetti. Türk Milleti'nin darbecilere karşı duruşlarının en çok düşmanlarını korkuttuğuna inandığını dile getiren Aktaş, "Bu hainler, milletin telefonlarını, yatak odalarını dinledikleri kadar, Allah'ı dinlemiş olsalardı bugün bu durumda olmazlardı" diye konuştu.

Diriliş Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in oğlu Hüseyin Kerem Ebubekir, İstiklal Marşı'nın tamamını okudu. Demokrasi Nöbeti nde bulunanlara Beşir Derneği yöneticileri tarafından çorba ikram edildi.

- Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir'de 'Demokrasi Nöbeti'ne Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement