Nevşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyündeki Şehit Kasım Poyraz Ortaokulu'nda sağlıklı beslenme semineri verildi.

02.04.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyündeki Şehit Kasım Poyraz Ortaokulu'nda sağlıklı beslenme semineri verildi.

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Biriminden diyetisyen Hatice Kübra Ata'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere, dengeli beslenme ve obezite riski konusunda bilgiler verildi.

Ata, gelişim çağındaki öğrencilerin günde en az bir yumurta, bolca süt ve süt ürünleri tüketmeleri yönünde tavsiyede bulunurken, meyve ve sebzelerin düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini aktardı.

Seminer sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Özgün, güven tazeledi

Nevşehir İl Genel Meclis Başkanlığı seçimine tek aday olarak katılan Süleyman Özgün güven tazeledi.

2014 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri'nde göreve başlayan Özgün, oybirliğiyle ikinci kez başkan seçildi.

Yazılı teşekkür mesajı yayımlayan Özgün, yeni dönemde daha başarılı hizmetler sunabilmek amacıyla çalışmalar yürüteceğini kaydetti.

Özgün, açıklamasına şöyle devam etti:

"Nevşehir İl Genel Meclisi olarak 2014 yılı Mahalli İdareler Seçimi'nden bugüne kadar geçen birinci dönem çalışma süremiz olan iki yılı birlik ve beraberlik içerisinde gayretli ve aktif çalışmalarımızla tamamladık. Bu süre zarfında Nevşehir İl Genel Meclisi olarak uyum içerisinde Nevşehir'e hizmet vermek adına çalışmalarda bulunduk. Daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atarak daha verimli olarak ilimize ve köylerimize hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz."

Ürgüp'te doğalgaz hattı çalışmaları

Ürgüp Belediyesi ile Enerya Kapadokya Gaz arasında imzalanan protokol gereği, ilçede daha fazla konut ve iş yerine doğalgaz verilmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Belediyeden verilen bilgiye göre, 2015 yılında Sivritaş Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar sonunda bazı bölgelere doğalgaz hizmeti sunulduğu, başlatılan yeni çalışmayla abone sayısının artacağı bildirildi.

Çalışmaların, Yeni Sanayi Sitesi, Dumlupınar Caddesi ve Fabrika Caddesi'nde sürdürülerek 20 kilometre uzunluğunda yeni bir hat oluşturulacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement