Niğde'de Alternatif Belediyecilik - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Alternatif Belediyecilik

Niğde\'de Alternatif Belediyecilik

CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Kirazcı, Kemerhisar'ın yönetime katılacağı kent konseyinin oluşumunun sağlanacağı Belediyecilik kavramını hayata geçireceklerini söyledi.

12.11.2012 09:33  Güncelleme: 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı, CHP Niğde İl başkanlığının düzenlediği toplantıda Kemerhisar'ın yönetime katılacağı kent konseyi, genç, kadın ve çocuk meclislerinin oluşumunun sağlanacağı Alternatif Belediyecilik kavramını hayata geçireceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kemerhisar Belde Örgütü'nde yapılan birlik ve dayanışma toplantısında partinin yerel seçim stratejileri masaya yatırıldı.

Toplantıya İl Başkanı Ünal Baykan, Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur, Belde Başkanı Ramazan Oya ile 26 Ekim'de yapılan ön seçime katılan adaylar katıldı.

Toplantıda son söz olarak bir konuşma yapan CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı, gelinen süreci özetleyerek neler yapılması gerektiği konusunda partililerinden ve Kemerhisarlılardan fikir alışverişinde bulundu.

Kirazcı; "Bugün Kemerhisar'a tam anlamıyla hakim bir örgütümüz var. Kaç seçmenimiz var, ne kadar gelirleri var, eğilimler neler, tarımsal üretim rekoltelerimiz ne, küçük baş ve büyük baş hayvan sayımız ne, kaç turistimiz Kemerhisar'a geliyor gibi onlarca nesnel veriye ve bu veriler ışığında yeni stratejiler geliştirmeye hazırız. Elbette bir yerel yönetim stratejisi geliştireceksek, bunu yönetilenlerle yani Kemerhisarlılarla birlikte yapmak zorundayız. Bunun için yeni bir siyasi terminoloji ortaya koyuyoruz. Alternatif Belediyecilik kavramı kim neyi, nasıl olmasını istiyorsa, demokratik bir şekilde talebini gerçekleştireceği bir yönetim anlayışını Kemerihsarlıların önüne koyacağız. Bu şu demek oluyor; Kent Konseyi kuracağız. Kurduğumuz kent konseyine bağlı olarak çocuk, kadın ve genç meclisleri oluşturacağız. Elde ettiğimiz nesnel verileri bu meclislerde ve konseyde değerlendirerek yerel yönetimlerde neler yapabileceğiz bunu planlayacağız. Böylece yönetilenlerin yönetici olduğu somut bir yönetim stratejisiyle tüm Kemerhisar'ı kucaklayacağız. Bu çalışmalarımızın elbette en büyük verimi yerel seçimlerde ki başarı olacak. Kazanan ne ben, nede başka şahıs olacak, kazanan bizim alternatif belediyecilik anlayışımızda Kemerhisar olacak! Bu eylem planlarını bir an önce hayata geçirmek için mahalle mahalle, sokak sokak bugünden tezi yok örgütlenmeye başlayacağız" dedi.

Kirazcı'nın ortaya attığı model Niğde gündemi için oldukça yeni bir strateji iken, konseylerin yaptırım gücünün ancak yerel iktidarla olabileceğine dikkat çekerek, talepte bulunanın, iktidarı da ele alması sağlanacağı bir sistem olduğunu ifade etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Alternatif Belediyecilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement