Niğde'de Çifte Şehit Acısı - Son Dakika
Güncel

Niğde'de Çifte Şehit Acısı

Niğde\'de Çifte Şehit Acısı

Niğde'de çifte şehit acısıDARBE girişiminde şehit olan polis memurları 53 yaşındaki Kemal Tosun ile aynı soyadı taşıyan ancak akraba olmayan 44 yaşındaki Varol Tosun'un Niğde'deki baba ocaklarına ateş düştü.

16.07.2016 14:50

Niğde'de çifte şehit acısı

DARBE girişiminde şehit olan polis memurları 53 yaşındaki Kemal Tosun ile aynı soyadı taşıyan ancak akraba olmayan 44 yaşındaki Varol Tosun'un Niğde'deki baba ocaklarına ateş düştü. Ayrıca ölen sivillerden 2'sinin de Niğdeli olduğu belirlendi.

İstanbul'da şehit olan trafik polisi Kemal Tosun'un İnönü Mahallesi'nde oturan ailesine acı haberi emniyet mensupları sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Şehidin babası İbrahim Tosun ile annesi Sebahat Tosun gözyaşlarına boğulurken, acı haberi duyan komşuları eve akın etti. Eve Türk bayrakları asıldı.

"SIRTINDAN VURDULAR"

Zuhal Tosun ile evli 2 çocuk babası Kemal Tosun'un 28 yıllık polis memuru olduğu ve 15 yıldır da motosikletle Cumhurbaşkanına eskortluk ettiği belirtildi. Şehidin halasının oğlu Mümin Çam, Kemal Tosun'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanırken şehit olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı İstanbul'da olduğu zamanlarda kendisine eşlik eden motosikletli polislerden biri de Kemal Tosun'dur. Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak için havaalanına giderken açılan ateşte sırtından vurularak şehit olmuş" diye konuştu. Ayrıca Kemal Tosun'un emekliliği hak ettiği ancak okuyan çocukları için görevine devam ettiği belirtildi.

Ankara Etimesgut'ta şehit olan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis Varol Tosun'un babası Yılmaz Tosun da acı haberi Aşağıkayabaşı Mahallesi'ndeki evinde aldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin babasını emniyet mensupları teskin etmeye çalıştı. Şehidin yakınları eve akın ederken binaya Türk bayrakları asıldı. Neşe Tosun ile evli 2 çocuk babası şehidin annesi Fatma Tosun'un ise bir süre önce hayatını kaybettiği belirtildi.

"BU GECE MİLLETİN DİRİLDİĞİ GÜN OLACAK"

Darbe girişiminde hayatını kaybeden sivillerden Yalçın Aran ile Ramazan Konuş'un da Niğdeli oldukları belirtildi. Ankara'da Veteriner Hekim Ramazan Konuş'un hayatını kaybedemeden önce sosyal paylaşım hesabından paylaştığı son fotoğrafı ise dikkat çekti. Konuş, Genelkurmay Başkanlığı önünde toplanan kalabalığın fotoğrafını çekerek 01.26'da "Bu gece milletin dirildiği gün olacak inşallah" notuyla paylaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde'de Çifte Şehit Acısı - Son Dakika


Advertisement