Niksar'da 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Niksar'da 19 Mayıs Kutlaması

Niksar\'da 19 Mayıs Kutlaması

Tokat’ın Niksar ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

19.05.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

Niksar'daki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Hakan Arslan'ın Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından kutlama programı ilçe şehir stadyumunda devam etti. Burada devam eden programda Kaymakam Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu ve Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın öğrencileri ve halkı selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Gençlik adına konuşmayı yapan Nizameddin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Göktürk Baykara, bu günlere kolay gelinmediğini belirterek, "Ey büyük Ata; Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklal ve Cumhuriyeti'nin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbalde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan Türk istiklal ve cumhuriyeti varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir" dedi.

Programda günün anlam ve önemine binaen okunan şiir ve kompozisyonların ardından sırasıyla İhsan Karatay Ortaokulu Folklor ekibi halk oyunları ve Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Tekvando ve cimnastik ekibi gösterilerini sundular.

Program 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement