Nişantaşı'nın Ünlü Abdi İpekçi Caddesi Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Nişantaşı'nın Ünlü Abdi İpekçi Caddesi Yenilendi

Şişli Belediyesi Tarafından Nişantaşı'nın Ünlü Abdi İpekçi Caddesi Yenilendi

06.01.2011 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli Belediyesi tarafından Nişantaşı'nın ünlü Abdi İpekçi Caddesi yenilendi.

Şişli Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, alışveriş ve yeme-içme konularında İstanbul'un en gözde mekanları arasında yer alan Nişantaşı bölgesini daha çağdaş bir görünüme kavuşturmak amacıyla Şişli Belediyesi tarafından 3 ay önce başlatılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında başlatılan yenileme çalışmaları sonucu Abdi İpekçi Caddesi yepyeni bir çehreye kavuştu.

1999 yılında uygulamaya konulan Nişantaşı- Teşvikiye Kentsel Tasarım Projesi ile bölgedeki tretuvarlar yeniden onarılmış, ancak yenilenmemişti. Şişli Belediyesi, Ekim ayında başlattığı Kentsel Tasarım Projesi'nin 2. etabında Nişantaşı'nda yepyeni bir çevre düzenlemesi gerçekleştirdi.

Başlangıç noktası Abdi İpekçi Caddesi olan yenileme çalışmaları kapsamında yollarda asfaltlama çalışması yapılmadı. Bunun yerine Nişantaşı'nın bütün ara sokakları Bergama taşıyla döşendi. Yollar Bergama'da özel olarak kesilmiş, Bergama granitinden küp taşlarla kaplandı. Yaya kaldırımları da yeşil diyabaz ve granit taşın birleşmesiyle daha estetik ve şık bir görünüm kazandı. Yenilenen Abdi İpekçi Caddesi trafiğe kapatılmadı ancak park etmek yasaklandı.

Abdi İpekçi Caddesi'nde bundan sonra çeşitli kültür ve sanat aktivitelerine ağırlık verilecek, açık hava sergileri yapılacak. Şu anki değeriyle Türkiye'nin gayrimenkul açısından en kıymetli caddesi olan Abdi İpekçi Caddesi'nin değerinin yüzde 50 artması planlanıyor.

Yenileme çalışması daha sonra Nişantaşı, Teşvikiye, Amerikan Hastanesi ve Topağacı Meydanı'nı da içine alan yaklaşık 30 cadde ve sokakta da uygulanacak. Abdi İpekçi Caddesi'nden sonra Mim Kemal Öke Caddesi yenilenecek ardından Atiye Sokağı da yenilenerek tamamen trafiğe kapatılacak. Atiye Sokak butikleri, takı dükkanları, restoran ve kafeleriyle yaşayacak. Abdi İpekçi Caddesi'nin nin yenilenmesi nedeniyle 8 Ocak Cumartesi günü Şişli Belediyesi Mustafa Sarıgül'ün de katılımıyla düzenlenecek tören, Ali Kocatepe'nin Nişantaşı sakinlerine vereceği müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşecek.

Törene Mustafa Taviloğlu, Aykut Hamzagil, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun, Cem Boyner, Lerzan Boyner, Abdullah Kığılı, Süleyman Orakçıoğlu, Vural Gökçaylı, Raffi Portakal ve Betül Mardin'in de aralarında bulunduğu, bölgede hizmet veren iş adamları ve mağaza sahipleri de davet edildi. (SİM-DÜR-NÖZ) - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nişantaşı'nın Ünlü Abdi İpekçi Caddesi Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement