Nurs Platformu Üyeleri İkinci Kez Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Nurs Platformu Üyeleri İkinci Kez Bir Araya Geldi

Nurs Platformu üyeleri, bu yıl ikincisini düzenlemeyi planladıkları "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi"nin içeriğini belirmek için bir araya geldi.

15.03.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nurs Platformu üyeleri, bu yıl ikincisini düzenlemeyi planladıkları "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi"nin içeriğini belirmek için bir araya geldi.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci başkanlığında yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile Nurs Platformu üyeleri katıldı.

Tatvan'daki bir restoranda düzenlenen toplantıda programın içeriğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunulurken, kimlik gözetmeksizin herkesin etkinliğe çağrılması, dönüşümlü başkanlık sisteminin uygulanması ve platform üyeliğine her sivil toplum kuruluşundan bir kişinin katılması gibi öneriler görüşüldü.

Program öncesinde üyelerin görüşlerini almak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Kaymakam İnci, geçen yıl yapılan etkinliğin büyük ses getirdiğini anımsatarak, bu yıl daha kapsamlı bir etkinlik yapmak istediklerini söyledi.

Etkinlikleri iki günle sınırlı bırakmayıp bir yıla yaymayı düşündüklerini kaydeden İnci, "Yalnızca Bitlis ve Hizan'da değil Bediüzzaman'ın yaşamış olduğu farklı illerde de etkinliklerimizi yapmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda her yıl eylül ayının ilk haftasını 'Bediüzzaman Haftası' ilan edeceğiz. Düzenleyeceğimiz programlar dahilinde çeşitli illerde, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki yazar ve akademisyenleri getirerek çeşitli konferanslar vereceğiz" dedi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşamış olduğu illerde düzenlenecek programlarda  "Çözüm Süreci ve Üstad Bediüzaman'ın Kardeşlik Hukuku" konusunun işleneceğini anlatan İnci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkesi ortak bir paydada buluşturacak 'Çözüm Süreci ve Üstad Bediüzzaman'ın Kardeşlik Hukuku' konusunu, bu yıl ki programımızın ana teması olarak belirledik. Yazarların ve akademisyenlerin ele alacakları bu konunun hem gündemdeki çözüm sürecine hem de toplumdaki kardeşlik ruhuna önemli katkıda bulunacağını düşünüyoruz. 31 Ağustos'ta başlayacak olan konferanslarımız belirlemiş olduğumuz illerde sunulacaktır. Düzenleyeceğimiz bu programla geniş hak kitlelerine ulaşmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nurs Platformu Üyeleri İkinci Kez Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement