Nusaybin'de Çocuklar Sınırdan Mayın Getirdi - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Çocuklar Sınırdan Mayın Getirdi

Nusaybin\'de Çocuklar Sınırdan Mayın Getirdi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırındaki mayınlı alana giren çocuklar, buldukları bir mayını yanlarında getirdikten sonra sokağa bıraktı, durumu ailelerine bildirdi.

06.09.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırındaki mayınlı alana giren çocuklar, buldukları bir mayını yanlarında getirdikten sonra sokağa bıraktı, durumu ailelerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen bomba uzmanları geniş güvenlik önlemleri altında mayını imha etmek üzere aldı.

Suriye'nin Kamışlı kentine sınır olan Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki Yenişehir Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde mayınlı alan giren çocuklar, bir anti personel mayını beraberlerinde getirirken bunu Adalet Sokak'ta bıraktı. Çocuklar durumu ailelerine anlatınca polise bilgi verildi. Sevk edilen polisler, geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı ekipleri istendi.

Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Resul Saygılı da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi. Polis ekipleri, incelenen mayını muhafaza altına alarak imha edilmek üzere götürdü.

Yenişehir Mahallesi Muhtarı Şakir Acar, çocukların oynamak için sık sık dikenli telleri aşarak mayınlı alana girdiğini, geçen ay da aynı bölgede 5 mayın bulunduğunu söyledi. Acar, "Yetkililerin bölgedeki mayınları bir an önce temizlemesini istiyoruz. Mahalle sakinlerimiz her gün ölümle burun buruna geliyor. Çocuklarımızı sokağa bırakmaya korkuyoruz. Başımıza büyük bir olayın gelmesinden korkuyoruz" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Çocuklar Sınırdan Mayın Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement