Nusaybin'de Kadınlar İç Güvenlik Paketini Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Kadınlar İç Güvenlik Paketini Protesto Etti

Nusaybin\'de Kadınlar İç Güvenlik Paketini Protesto Etti

Nusaybin'de kadınlar, Meclis'te görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketini ağızlarını başörtüleriyle kapatarak Hükümet Konağı önüne yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

02.03.2015 15:32  Güncelleme: 15:47

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde kadınlar Meclis'te görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'ni ağızlarını başörtüleriyle kapatarak, Hükümet Konağı önüne yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Nusaybin'de aralarında DBP'li Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu kadınlar Gülşilav Kadın Danışma Evi'nde toplanıp, Hükümet Konağı önüne yürüyüşe geçti. Beyaz başörtüsü bağlayan ve başörtüleriyle ağızlarını kapatan kadınlar Hükümet Konağı önüne gelerek grişi bir süre kapattı. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Barış Anneleri Meclisi sözcüsü Perihan Altuğ, Meclis'e getirilen paketi protesto ettiklerini söyledi. Altuğ, "Bugün ağzımızın kapalı olmasının sebebi, kimi görürsek onu öldüreceğiz diyorlar. Çocuklarımızı öldürürse hepimizi öldürmüş olur. Bu paket Kürt, Türk, herkesi kapsıyor. Anneler hiç kimsenin ölümünü istemiyor. Bu paketi çocuklarımızı için çıkarıyorsa kabul etmiyoruz. Gerekirse asker ve gerilla, Türk ve Kürtler arasında canlı kalkan oluruz. Asker veya gerilla annesinin bir birinden farkı yoktur. Annelerin ağlamasını istemiyoruz. Öcalan'ın çözüm projesine Erdoğan'ın da sahip çıkmasını istiyoruz. Bu kirli savaş bitsin, kan veya gözyaşı artık dursun. Bu savaş durana kadar biz barış anneleri olarak çatışma bir biriyle çatışan asker ve gerilla arasına gireceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Kadınlar İç Güvenlik Paketini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BİR DOST: Ne anladınız da neyi protesto ediyorsunuz. . 1 0 Yanıtla

Advertisement