Nusaybin'de Cami Hoparlörlerinden Sözde PKK Marşı Çaldılar - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Cami Hoparlörlerinden Sözde PKK Marşı Çaldılar

Nusaybin\'de Cami Hoparlörlerinden Sözde PKK Marşı Çaldılar

İlçede sokağa çıkma yasağı 5. gününde devam ederken, teröristler girişine mayın döşediği cami hoparlörlerinden sözde PKK marşı çaldı.

18.11.2015 15:04  Güncelleme: 15:31

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK varlığına karşı yapılan operasyonlar nedeniyle 13 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı 5'inci gününde devam ediyor. Çok sayıda özel harekat polisinin katılımıyla düzenlenen operasyonların da sürdüğü ilçede, güvenlik güçleri bir taraftan teröristlerle çatışırken, diğer taraftan hendek ve barikatları etkisiz hale getirebilmek için çok yönlü çalışma yürütüyor.

250 hendek ve barikatın tespit edildiği ilçede, şu ana kadar 20'ye yakın hendeğin kapatıldığı belirtildi. İlçede, 5 gün içerisinde yaşanan çatışmalarda ise, 1 kadın hayatını kaybetti, 2'si çocuk, 1'i polis, 10 kişi yaralandı.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN SÖZDE PKK MARŞI

Öte yandan, ilçede teröristlerce Abdulkadirpaşa Mahallesi Kartopu sokağında bulunan Seyitler Camii'nin girişine bomba tuzaklandığı ve camiye giren teröristlerin hoparlörden sözde PKK marşı çaldığı belirtildi. Tuzaklı bombanın bir süre sonra patlatıldığı bildirilirken, bu yüzden bazı ev ve iş yerleri ile su ve elektrik hatlarının zarar gördüğü kaydedildi.

13 KASIM'DA YASAK GETİRİLDİ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için 13 Kasım günü saat 21.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Sokağa çıkma yasağının bugün 5'inci gününe girdiği ilçede güvenlik güçleri hendek ve barikatları kapatma ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

1 KADIN ÖLDÜ, 5 KİŞİ YARALANDI

Operasyon kapsamında özellikle geceleri mahallelerden çatışmalar nedeniyle silah ve patlama sesleri yükseliyor. Teröristlerin barikatlara tuzakladığı bombalar da büyük bir dikkatle tek tek etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Sokağa çıkma yasağı sırasında çıkan çatışmalarda bugüne kadar 44 yaşındaki Selamet Yeşilmen adlı kadın yaşamını yitirirken, 5 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar 112 Acil servis ambulansıyla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

HALKA TANKERLE SU DAĞITILIYOR

Nusaybin Belediye Başkanlığı, itfaiye ekipleri aracılığıyla suların akmadığı mahallelere tankerlerle su götürerek halka dağıtıyor.

HASTANEYE GEÇ GÖTÜRÜLME İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Bu arada Nusaybin'de kalp krizi geçiren Abdulkadir Yılmaz'ın hastaneye geç götürüldüğü gerekçesiyle öldüğü iddiaları yakınları tarafından doğrulanmadı. Yılmaz'ın akrabası Abdulvahap Fidan, "Duruca Mahallesi'nde bulunan akrabam Abdulkadir Yılmaz, kalp krizi geçirince 112'yi aradık, onlar da bize ambulans gönderdiler. Hastamızı ambulansla hastaneye götürdük, orada ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla Diyarbakır'a götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen hayatını kaybetti. Bazı haber sitelerinde Yılmaz'ı almaya ambulans geç gittiği ve onun için öldüğü iddialar doğru değil" dedi.



Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı ve elektrik kesintilerini protesto etmek için bazı vatandaşların da balkon ve pencerelerinden tencere ve tavalara vurarak ses çıkardığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Cami Hoparlörlerinden Sözde PKK Marşı Çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • Varto : Türkler niye zorunuza gitti yoksa kürd kardeşlerinizin marşına tahamül edemiyorsunuz mu 8 70 Yanıtla
  • Kurdoooo: Diren ha nusaybin diren direnmektir sana can veren dur be dinle bu şarkım sana dağlarının aşkına güven 36 22 Yanıtla
    Dadas: Silvanada öle diyodunuz nolduuuu:) 4 1 Mm: O dağlara kar yağdı çoktan 5 0
  • Mehmet: kürdün dindarı alim dinsizi pkklı olurmuş 38 12 Yanıtla
  • ROJ: Ne var bun da 10 29 Yanıtla
  • ROJ: Biji nisebin 13 24 Yanıtla
  • ASİİ : BEN ARTIK ORADAKİ HALKA ACIMIYORUM BETER OLSUNLAR HER ŞEYE GÖZ YUMARLAR HENDEK KAZANLARA YARDIM EDERLER. ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMAZ YDG-H ZİBİDİLERİNE KATILMALARINA GÖZ YUMARLAR. NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN BETER OLUN 29 7 Yanıtla
  • ROJ: Gerilla marşı 11 24 Yanıtla
  • HE HE: her biji 11 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement