Nusaybin Valilik: 2 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Nusaybin Valilik: 2 PKK'lı Öldürüldü

Nusaybin Valilik: 2 PKK\'lı Öldürüldü

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde dün saat PKK'lılar 19 yaşındaki Kerim Akyürek ile 22 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

08.01.2016 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde dün saat PKK'lılar 19 yaşındaki Kerim Akyürek ile 22 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Nusaybin ilçemiz Fırat Mahallesinde PKK/KCK Bölücü Terör Örgütünün eylem ve faaliyetlerinin önlenmesine yönelik devam eden çalışmalarda 07.01.2015 Perşembe günü saat 14.00 sıralarında Dilek Sokak üzerinde örgüt mensuplarınca kurulan brandanın yanında ellerinde uzun namlulu silah bulunan Bölücü Terör Örgütü mensubu 2 şahıs tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin müdahalesi sonucu silahlı bölücü terör örgütü mensuplarından biri ölü olarak ele geçirilmiş, üzerinde 4 adet el bombası ve örgütsel içerikli doküman bulunan diğer terörist ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Vatandaşlarımıza yönelik baskı ve şiddet uygulayan bölücü terör örgütüyle mücadeleye, terör sona erdirilinceye kadar kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Nusaybin'de öldürülen Kerim Akyürek, ilçede, Hüseyin Akyüz ise Midyat İlçesi'nde defnedildi. Akyürek'in Nusaybin'deki cenaze törenine HDP mardin İl Başkanı Musa Alkan, bazı partililer ile yakınları katıldı. İl Başkanı Alkan, "Bu halkın onurlu duruşu başarılı olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Bu yüzyıl Kürtlerin yüz yılıdır. Bu yüzyıl halkların yüzyılı olacaktır. Kim bu yüzyılda birliktelik içerisinde barış ve özgürlük çalışması yapıyorsa onlar başaracaktır. İşgalciler, komplocular, uluslararası arenada halklar üzerinde talan ve katliam planları yapanlar yenilecektir. Bunun için inançlar çok yüksektir. Biz bu savaşı tercih etmiyoruz. Bu savaş bizim tercihimiz değildir. Biz her zaman barış ve demokratik çözümlerle çalışmalarımızı ilerletmek istiyoruz. Ancak AKP hükümeti ve başta Tayyip Erdoğan bu kirli ve katliamvari politikaları halkımız üzerinden yürütüyor" dedi.

Akyürek, Kışla Camisi'nde kılının cenaze namazının ardından Hacılar Mezarlığı'nda defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin Valilik: 2 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement