Ocakoğlu: "Enver Bey'in Değerleri, Gelecekte de Gönülleri Aydınlatacak" - Son Dakika
Yerel

Ocakoğlu: "Enver Bey'in Değerleri, Gelecekte de Gönülleri Aydınlatacak"

Ocakoğlu: "Enver Bey\'in Değerleri, Gelecekte de Gönülleri Aydınlatacak"

Eski Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, “Enver Ören Bey’in yaşam öyküsünde sık rastlanan değerler, gelecekte de gönülleri aydınlatacaktır” dedi.

26.02.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Samet Ocakoğlu, "Enver Ören Bey'in yaşam öyküsünde sık rastlanan değerler, gelecekte de gönülleri aydınlatacaktır" dedi.

DP misyonunun önemli isimlerinden Samet Ocakoğlu, 22 Şubat 2013 tarihinde vefat eden İhlas Holding'in kurucusu Enver Ören'i andı. Ören'in Hakk'a yürüyüşünün sene-i devriyesinde sadece aile içinde değil, yurdun pek çok köşesinde gönül dostlarınca anıldığına işaret eden Ocakoğlu, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin kalkınmasına ve büyümesine katkı yapmış ve pek çok aileye istihdam sağlamış, iş hayatında ekol olmuş saygın bir işadamı olarak hayırla yad edilmesi vazife olan merhum Enver Ören Bey'in yaşama biçimini, kararlarını ve insani ilişkilerini şekillendiren öyle güzel bir ruh dünyası vardır ki, şahitlerine merhum Ören'i topluma anlatma vazifesi yükler. Bende bu muhterem camianın ortaya çıkardığı fırsatlarla söz söyleme ve fikirlerini ifade edebilme alışkanlığını kazanmış bir kişi olarak bu vazifenin sorumluluğunu duyuyorum. Bizim neslin fikir aktivistlerinin pek çoğu, ifade özgürlüğü hakkının kullanma becerisini ve alışkanlığını İhlas bünyesinin; toplumun haber alma özgürlüğüne saygılı, herkese ve her kesime adil ve eşit yaklaşımları, ayrımcılığı dışlayan prensipleri sayesinde edinmiştir. Merhum Enver Ören'in hayata bakışı ve değer ölçüleriyle ihlas camiasında misyonlaştırdığı bu yöntem sadece çalışanları için değil ülkenin genç siyasetçileri içinde adeta eğitim alanları oluşturmuştu."

Enver Ören'in inancını ve gelenekleri gelecek inşasında kullanan fikri yapısını ticari düşünceler önünde eğmemiş ve değiştirmemiş, geleceğin manevi dünyasına adeta mimar olmuş muhterem ve alim bir insan olduğuna dikkat çeken Ocakoğlu, "Gün geçtikçe artan dozda etkili olan ahlaki erozyonların sosyal maliyetleri düşünüldüğünde, merhum Enver Ören Bey'in misyonunun önemi ve topluma sağladığı yarar açıkça görülmektedir" diye konuştu.

Büyük ve Türkiye için faydalı bir vizyonu olan İhlas camiasını gözetmek ve güçlülüğünü muhafaza ederek büyütmek sadece yönetim kadrosunun değil idarecilerinde ilgi ve sorumluluk alanı olduğunu anlatan Ocakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meyve veren ağaçların yellerden etkilenen dalları olur. Işık aydınlatırken dikkatte çeker. Bu özelliklerin sıkıntılarını ve yorgunluklarını da taşımıştı Enver Ören ama bunları hep rahmete dönüştürdü. Rahmetle anıyorum. 90'lardaki bir randevumuzu zamanın Başbakanının kendilerini ani ziyaret isteği nedeniyle gerçekleştirememiştik. Söyleyecek bir sözü olup da, adaba uyana, kapısı daima açık olan bir iletişim ve haber alma alanı oluşturdu merhum Enver Ören. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. İhlas'ın büyütülmesi ve güçlendirilmesinin sadece ticari bir konu olmadığı akıllarda tutulsun." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ocakoğlu: 'Enver Bey'in Değerleri, Gelecekte de Gönülleri Aydınlatacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement