Ödemişli Esnaf ve Vatandaşlardan Trafik Cezalarına Tepki - Son Dakika
Yerel

Ödemişli Esnaf ve Vatandaşlardan Trafik Cezalarına Tepki

Ödemişli Esnaf ve Vatandaşlardan Trafik Cezalarına Tepki

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki esnaf ve vatandaşlar, trafik cezalarının fazla kesilmesine tepki gösterdi.

17.01.2015 11:18  Güncelleme: 11:21

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki esnaf ve vatandaşlar, trafik cezalarının fazla kesilmesine tepki gösterdi.

Ödemiş ilçesindeki esnaf ve vatandaşlar, polis ekipleri ve MOBESE'ler tarafından kesilen trafik cezalarına hem dert yakındı, hem de tepki gösterdi. Cezalardan dolayı mağdur olan esnaf ve vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Ödemiş Zafer Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaceviz, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen trafik ceza zarflarını dağıtmaktan yorulduğunu belirtti. Günde en az 17 kişiye ceza geldiğini ifade eden Karaceviz, MOBESE kameralarının sadece ceza işlemi için kullanmaması gerektiğini söyledi.

Karaceviz, "Adnan Menderes Bulvarı'nın etrafı küçük esnaf dükkanlarından oluşuyor. Bu dükkanlara yoldan geçen aracını kapamadan dörtlüsünü yakarak duran alışveriş yapan müşteriler ayakta tutuyor. Vatandaş 5 dakika en fazla 10 dakika aracının park ışığını yakarak yol kenarında duruyor ve MOBESE üzerinden ceza kesiliyor. Vatandaş evine giderken iki ekmek alıyor 85 TL ceza yiyor. Bu esnaflarımız için de vatandaşımız için de çok üzücü bir durum. Ödemiş'e yıllardır MOBESE sistemi kurulsun diye destekleyenlerden biri bendim. Sonunda şehrimizin güvenliği insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için yaşanacak olan hırsızlık olaylarına karşı trafik kazalarına aydınlatıcı işlemler için MOBESE hepimizin için çok önemlidir" dedi.

"5-10 DAKİKA ÜRÜN İNDİRİRKEN CEZA YEDİK"

İlçedeki esnaflardan Oktay En de, mağdur olduklarını belirterek, "Şimdi toptancı aracını parka ya da ara sokağa koyuyor sırtımızda ürünü taşıyoruz. Bizim esnafımıza ürün indirirken 5 dakika 10 dakika durmamız bile ceza sayılıydı. Çocuklarımızın rızıklarını ceza ücreti yapamam mağdur oluyoruz" diye konuştu.

Esnaflardan Mehmet Odabaşı ise şu ifadelere yer verdi:

"Biz kendi işyerimizin önünde iki dakika iş yapamayacaksak, ürünümüzü dükkana koyamayacaksak bu dükkanlar nasıl yaşayacak bilemiyorum. MOBESE çok güzel bir sistem hepimizin başına kötü bir durum geldiğinde MOBESE kayıtları çok önemli. Asayiş için, güvenlik için, trafik için ancak bu kadar trafik cezası gelmesi bizi şaşırttı üzdü." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemişli Esnaf ve Vatandaşlardan Trafik Cezalarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement