Öğrenciler Kermes Geliriyle 2 Bin Fidan Dikti - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Kermes Geliriyle 2 Bin Fidan Dikti

Öğrenciler Kermes Geliriyle 2 Bin Fidan Dikti

Kazan Ortaokulu öğrencileri, oynadıkları tiyatro ve düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle 2 bin ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

09.04.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan Ortaokulu öğrencileri, oynadıkları tiyatro ve düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle 2 bin ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

Kayı Mahallesi ağaçlandırma sahasında gerçekleşen Ağaç Bayramı'na katılan Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin de öğrencilerle birlikte ağaç dikti.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür ağaç dikme etkinlikleriyle Ankara'nın geçmişte sahip olduğu yeşil alan potansiyelini tekrar yakalayabileceğini ve Türkiye'nin en yeşil illerinden birisi olma iddiasını gerçekleştirebileceğini söyledi.

Ağaç Bayramı'nın son derece önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Ankaramızın bir iddiası var. O da Türkiye'nin en yeşil illerinden birisi olmak. Esasen bu iddiayı gerçekleştirebilecek mazi potansiyeli de var. Geçmişte Ankara yeşil bir bölge. Tarih kitaplarından öğreniyoruz ki Ankara Savaşı'nda Timur fillerini bu ormanlık bölgede saklamış ve Yıldırım Beyazıt'ın askerleri bu durumu fark etmemiştir. Bu tür etkinlikler de Ankara inşallah eski hüviyetini kazanacaktır" diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren öğretmen Süreyya Sezgit ise "Yeşil ve temiz bir Kazan için el ele" projesi kapsamında birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Bahar şenliği, çevre yürüyüşleri, çöp toplama kampanyaları ve tiyatro gösterileri bunlardan birkaçı. Fabrikalarla da görüşerek atıkları geri dönüşüme gönderiyoruz. Bir bilet bir fidan diyerek tiyatro bileti sattık. Velilerimizin yardımıyla kermes düzenledik ve elde ettiğimiz gelirlerle de hem bu faaliyetleri gerçekleştirdik hem de fidanlarımızın bakımını yapacağız. Bugün de öğrencilerimizle 2 bin ağaç diktik. Bize destek olan Kazan Belediyemize, esnafımıza ve TEMA Vakfı'na teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Öğrenciler Kazan Belediyesi ekipleri tarafından önceden hazırlanan çukurlara fidanlarını diktikten sonra hep birlikte piknik yaparak güzel havanın keyfini çıkarttı. İsimlerinin yazılı olduğu etiketleri çam fidanlarına iliştiren öğrenciler, diktiği fidanın bakımını da yapacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Kermes Geliriyle 2 Bin Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement