Öğrenciler, Soma'daki Maden Faciasını Canlandırdı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler, Soma'daki Maden Faciasını Canlandırdı

Maden kenti Zonguldak'ta ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri sahneledikleri oratoryoyla andı.

28.05.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilimli İsmet İnönü İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler anısına oratoryo sahneledi.

Türkçe Öğretmeni Nuray Dibek tarafından hazırlanan, okulun konferans salonunda sahnelenen oratoryoda, öğrenci ve öğretmenler Soma'daki faciayı canlandırdı. Madenci elbiseleri giyip baret takan öğrenciler, kuyu başında madene inmek için bekleyen ve vardiya çıkışında arkadaşlarıyla vedalaşan işçileri oynadı.

Dibek, etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl sonu etkinliklerinde Soma'da hayatını kaybedenleri anmak istediklerini söyledi.

Okulun öğretmen ve öğrencilerinin büyük bölümünün madenci çocuğu olduğunu vurgulayan Dibek, şöyle konuştu:

"Her yıl geleneksel etkinliklerimiz oluyor ancak bu yıl düzenleyeceğimiz etkinlikte kısa zaman önce meydana gelen Soma'daki maden faciasına değinmeden edemedik, anma çalışması yapmak istedik. Biz Zonguldaklıyız, hepimiz madenci çocuğuyuz. 'Ha Soma, ha Zonguldak' diyerek böyle bir etkinlik düzenledik. Gönlümüzün onlarla olduğunu bu şekilde göstermek istedik. Bu öğrencilerin geneli madenci çocukları ve ortak kaderi paylaşıyorlar. Bir nevi burada babalarını canlandırmış olacaklar. Hepimiz biliyoruz ki Zonguldak'ta da daha önce böyle acılar yaşandı. Ortak kaderi paylaşan memleketiz."

Etkinliğe öğrenci yakınları, öğretmenler ve bazı vatandaşlar katıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler, Soma'daki Maden Faciasını Canlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement