Öğrencilerin Kar Keyfi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Kar Keyfi

Öğrencilerin Kar Keyfi

Kayseri'deki ilk ve orta dereceli okullardaki ögrenciler 3 günlük kar ve 2 günlük hafta sonu tatili ardından bu sabah yeniden eğitime başladı.

12.01.2015 12:03  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki ilk ve orta dereceli okullardaki ögrenciler 3 günlük kar ve 2 günlük hafta sonu tatili ardından bu sabah yeniden eğitime başladı.

Ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle eğitime 3 gün ara verilmesi ve hafta sonu tatili ardından okula gelen öğrenciler, ders aralarında bahçede kartopu oynadı. Öğrenciler, soğuk hava nedeniyle okulların tatil olmasına rağmen, aşırı soğuk nedeniyle sokağa çıkıp kartopu oynayamadıklarını, okulda bu özlemlerini giderdiklerini söyledi.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes dağında kar kalınlığı 1.5 metreye yaklaştı. Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri, dağdaki otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını açıkladıb Yetkililer, Erciyes'te hava, pist, güneşin mükemmel olduğunu, hafta içinde bile pistlerin dolduğunu da ifade etti.

KAYSERİ'DE KAPALI YOL YOK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 24 saat kesintisiz yaptığı çalışmalar sonucu ilde kapalı yerleşim yeri yolu kalmadı. 492 yerleşim yerinde kapanan yollar birkaç kez açıldı.  Geçen hafta başlayan kar yağışı özellikle ilçeler ve ilçelere bağlı mahallelerde etkili oldu. Kar kalınlığı Sarız ve Pınarbaşı'nın yüksek yerleşim birimlerinde 1 metreyi geçti. Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri 24 saat kesintisiz karla mücadele çalışması yaptı. Kayseri'nin 492 yerleşim birimini birbirine bağlayan yolların kar ve tipiden dolayı yeniden kapanması nedeniyle birkaç kez aynı yollarda karla mücadele yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri toplam 8 bin 571 kilometre yol açtı. Sarız'ın yüksek bölgelerinde bulunan Gümüşali, Altısöğüt, Değirmentaş, İmirza mahalleleri başta olmak üzere yolları kapanan tüm yerleşim yerlerinde kar makinaları, greyder ve dozerler sürekli çalışarak yolları açık tuttu.

Meteoroloji verilerine göre, Kayseri'de hafta içi güneşli bir hava hakim olacak. Bugün hava sıcaklığının en yüksek 2, en düşük eksi 8 derece, salı günü en yüksek 1, en düşük eksi 7, Çarşamba en yüksek 4, en düşük eksi 11, Perşembe en yüksek 5, en düşük eksi 9, Cuma günü ise en yüksek 4, en düşük eksi 2 derece olarak tahmin ediliyor.

Hafta sonu ise Kayserilileri bulutlu bir hava bekliyor. Hava sıcaklığı ise cumartesi günü en yüksek 6, en düşük eksi 8, Pazar günü de en yüksek 7, en düşük eksi 3 derece olacak. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Kar Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement