Öğretmen Alev Turgut, Köy Çocuklarına Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Öğretmen Alev Turgut, Köy Çocuklarına Umut Oldu

Öğretmen Alev Turgut, Köy Çocuklarına Umut Oldu

Bitlis'te görev yapan sınıf öğretmeni Alev Turgut, imkansızlıklar içerisinde yaşayan köy çocuklarının hayallerini yürüttüğü proje ve kampanyalarla gerçeğe dönüştürüyor.

28.03.2015 10:05  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde görev yapan sınıf öğretmeni Alev Turgut, hayata bir sıfır geriden başlayan köy çocukları için başlattığı kampanyalarla öğrencilerini hayallerine kavuşturuyor.

Çocukları gibi gördüğü öğrencileri için durmadan çalışan Alev Öğretmen birçok proje ve kampanyaya imza attı. "Okul Bizim Evimiz" projesiyle çocukların stranç oynayabileceği, film izleyebileceği bir hobi odası açarken, "Çocuklar Üşümesin" kampanyasıyla soğuk kış günlerinde üşüyen 392 öğrenciyi giydirdi. Çocuklarının hayallerini gerçekleştirmeyi amaç edinen öğretmenin en büyük desteği ise sosyal medya.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Mollafadıl Köyü'nde sınıf öğretmenliği yapan Alev Turgut, "Çocuklarım" diyerek sevdiği öğrencilerinin iyi bir okul hayatı yaşayabilmesi için projeler üretip kampanyalar düzenliyor. Çocukları için mücadele eden Alev Öğretmenin en büyük yardımcısı sosyal medya. Twitter'dan Facebook'tan eğitim ve öğretim adına yardımlar istiyor, eğitim gönüllüleri ise bu çağrılara teveccüh ile mukabele ediyor. Şimdilerde Alev Öğretmenin okulu, diğer il ve ilçelerdeki okullardan bir farkı kalmayacak kadar iyi bir seviyede.

"EĞER GİTSEYDİM, BU ÇOCUKLARIN VEBALİNİ ALIRDIM"

Çalışmayı eğlence haline getiren Alev Öğretmen projelerine devam ediyor. Hala yapılacak işler olduğunu söyleyen idealist öğretmene mesleğine olan ilgisi ve sevgisinin nedeni sorulduğunda şu cevabı veriyor:

"Mesleğe başladığım ilk gün aklıma koymuştum; 'Her zaman önceliğim okulum ve öğrencilerim olacak.' diye. Tayinimin çıktığı Mollafadıl Köyü ilçeye 50 km uzaklıkta ve 24 yıldır hiç bayan öğretmenin kalmadığı, görevlendirme alıp gittiği bir köy. Kaymakam Bey bana da ilçe merkezinde bir okula görevlendirme verdi. 3 günlük öğretmendim; kabul etmedim. Çünkü bana göre gitseydim, sadece kendi rahatımı düşünseydim bu çocukların vebalini alırdım. Yaptığım her şeyi severek yapıyorum; sadece kendi köyüme değil, elimden geldiğince başka köylere de hizmet etmek benim öğretmenlik anlayışım."

"HAYAT SADECE KÖYDEN İBARET DEĞİL"

Köy öğretmeni olmanın hayatından fedakarlık etmek olduğunu vurgulayan Alev Öğretmen, "Köy öğretmeni olmak, birçok şeyi geri plana atıp çocukları ön plana almaktır. Zaten birleştirilmiş sınıfta okuyarak hayata 1-0 geride başlayan bu çocuklara umut olmaktır. İlkokula başlayıp da güneşin rengini bilmeyen çocuklarımıza severek, usanmadan hayatı tanıtmaktır. Hayatın sadece köyden ibaret olmadığını; tek hayvan çeşidinin koyun, tavuk olmadığını göstermektir. Sabahları bir yandan sobayı yakıp, bir yandan okulu temizleyip, bir yandan da çocuklara şarkı öğretebilmektir." diye konuştu.

"ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ MUTLULUK BAĞIMLILIK YAPIYOR"

Yorulmadan çalışmasıyla dikkat çeken Öğretmen Alev bu durumu şöyle açıklıyor:

"Mutlaka yorulacağım dönemler olacaktır. Kısa bir süre dinlenip yine yoluma devam ederim çünkü çocukların gözlerindeki mutluluk bağımlılık yapıyor."

OKULU EVE DÖNÜŞTÜRDÜ

Öğretmenlik hayatı boyunca köy çocuklarının daha iyi şartlarda okuması için bu kadar çalıştığını dile getiren Öğretmen Alev, yaptığı proje ve kampanyalarla çocukların ve velilerin gönüllerine taht kurmaya devam ediyor. Alev Öğretmen'in çocukları için ilk mücadelesi "Okul Bizim Evimiz" adlı ilk kampanyayla başladı. Hayırseverlerin yardımlarıyla başarılı olan kampanyayı anlatan öğretmen;

"Öğrencilerim için ilk olarak okulun fiziksel şartlarında iyileştirme yaparak işe başladım. Okulun iç-dış boyası, sınıfı halı kaplama, duvarlarımızı eğitici materyallerle donatma vs. Bunun için "Okul Bizim Evimiz" adında bir kampanya başlattım, sağ olsun hayırsever insanların beni yalnız bırakmaması sonucunda okulumuz bir ev ortamına dönüştü ve çocuklar okula çok istekli geliyor. Okulda bulunan iki tane eskiden sınıf olarak kullanılan odamız var; bunlardan birini hobi odası yaptım. Bu odada çocuklar satranç oynayabiliyor, film izleyebiliyor, kitap okuyabiliyor ya da oyuncaklarıyla oynayabiliyorlar. Diğer boş odayı ise mutfak yaptırdım, veliler sırayla gelip çocuklara yemek yapacaklar tam olarak işlemeye başladığı zaman." dedi.

1200 KİTAPLIK KURDU

Alev Öğretmen, "Yine geçen yıl içinde bankacı bir arkadaşımın sponsorluğunda okuluma 1200 kitaplık bir kütüphane kurduk. Günde 1 saat kitap okuma saatini ilk başlarda zorunlu tutarken şimdilerde çocuklar her fırsatta kitap okumak için birbirleriyle yarışıyorlar. Öğrencilerin giysi, ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçlarını alışkanlığa mahal vermeyecek sıklıkla gideriyoruz."dedi.

"ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN" DEDİ, 392 ÖĞRENCİYİ GİYDİRDİ

Bunların hepsini yaparken ki düşüncesinin, öğrencilerinin de elden geldiğince başka şehirlerdeki öğrencilerle eşit şartlarda eğitim-öğretim görmesi olduğunu söyleyen Alev Öğretmen, "Yine aynı düşünceyle ilçemizde bulunan 12 birleştirilmiş sınıflı köy okulunun tüm öğrencileri için BİGİAD sponsorluğunda "Çocuklar Üşümesin" kampanyasını gerçekleştirdim ve bu 392 öğrencinin mont, bot ve atkı-bere ihtiyaçları giderildi. Yine ilçemizde bulunan 8 yıllık bir köy okulunun OMNİ AŞ aracılığıyla tüm öğrencilerinin bot ihtiyacı giderildi,. Sosyal medya üzerinden başlattığım "Çocuklar Kitap Okusun" kampanyasıyla 40 gün içinde 7200 kitap topladım ve bu toplanan kitapları 12 köy okuluna paylaştırıp, okulların kütüphanesinin kurulmasını sağladım."

ÇOCUKLAR İLK KEZ UÇAĞA BİNECEK

23 Nisan'da "çocuklarım" dediği "öğrencileri"yle birlikte İstanbul'u gezmeye gidecek olan Alev Öğretmen heyecanını saklamadan paylaşıyor, "Öğrencilerim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İstanbul gezisine götüreceğim. Hepsi ilk kez uçağa binecek."

ÇOCUKLARI İÇİN KALORİFER YAPTIRMAK İSTİYOR

Soğuk kış günlerinde sınıfta ders işlemenin güçleştiğini anlatan Alev Öğretmen, sobanın sınıfı ısıtmakta yetersiz kaldığını söylüyor, " Daha verimli ders işlemek için okuluma kalorifer yaptırmak istiyorum. Çünkü tek öğretmenim ve okulun tüm işlerini yapmak bana düşüyor. Yorulduğum dönemler olsa da yakınmıyorum bundan. Ancak soba yakmak ve sınıfın ısınması fazla zaman alıyor."

SOSYAL MEDYA EN BÜYÜK YARDIMCISI

Sosyal medyada oldukça aktif olan Alev Öğretmen, eğitim-öğretim adına yaptığınız kampanyalariçin sponsorlara buradan ulaşıyor. Sosylal medyanın çok etkili olduğunu dile getiren öğretmen, "Kesinlikle. Sosyal medya olmasaydı görev yaptığım bu dağ köyünde 7200 kitabı nasıl toplayabilirdim? Ayrıca sosyal medya üzerinden insanların duyarlılıkları ve ilgileri bana umut ve çalışma gücü veriyor." şeklinde konuştu.

HER ŞEY ÇOCUKLARININ YÜZLERİNDEKİ GÜLÜMSEME İÇİN

Bütün bunları sadece çocuklarının yüzündeki gülümseme için yaptığını söyleyen Alev Öğretmen şu noktaya vurgu yapıyor:

"Bu işin tek bir karşılığı var; çocukların yüzündeki gülümseme. Çocuklar mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum. "

TEYZELERE OKUMA - YAZMA ÖĞRETİYOR

Öğretmenlikten arta kalan zamanlarda da boş kalmayan öğretmen, teyzelere okuma yazma öğretiyor. İlerleyen zamanlarda yüksek lisans yapmayı hedefleyen Alev Öğretmen, " Boş zamanlarımda sınava hazırlanıyorum. Ayrıca yetişkinlere yönelik Halk Eğitim bünyesinde okuma yazma kursu başlattım, teyzelere ve genç kızlarımıza okuma yazma öğretiyorum. Bunun dışında köylülerimiz misafirimiz oluyor ya da biz onlara gidiyoruz." dedi.



Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öğretmen Alev Turgut, Köy Çocuklarına Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement