Öğretmenlere Yaban Hayatı Kampı - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlere Yaban Hayatı Kampı

Adana'da 11 öğretmen, Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen proje kapsamında Akyatan'daki kampta yaban hayatını gözlemledi Öğretmenler, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak Anasınıfı öğretmeni Gürkan: "Çocukların doğayı tanımaları için her.

21.08.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VOLKAN KAŞİK - Gönüllü 11 öğretmen, Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü'nün projesi kapsamında, Türkiye'nin en büyük lagünü Akyatan'da kamp yaparak yaban hayatı gözlemledi.

Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Aksaray ve İstanbul'dan 11 öğretmen, Adana'nın Karataş ilçesindeki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda ilk kez gerçekleştirilen "Akyatan Yaban Hayatı Gözlem Kampı"nda uzmanlar eşliğinde bir hafta boyunca yaban hayatını gözlemleme imkanı buldu.

Kuş, sürüngen ve memeli hayvanlar ile bazı bitki türü hakkında bilgi alan öğretmenler, çocuklara doğa bilinci aşılamak için bu bilgileri öğrencilerle paylaşacak.

Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Ethem Boz, AA muhabirine, doğa koruma bilincinin toplumun her kesimine yayılması noktasında bu tür etkinliklerin önem taşıdığına dikkati çekti.

Doğal hayatın gözlemlendiği alanların titizlikle korunması gerektiğini belirten Boz, "Akyatan lagünü, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından. Burada her yıl 200 binin üzerinde kuş sayıyoruz. Bu alanda kamp yapmak çok önemli. Yeşil deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli uğrak yerlerinden biri. Bu açıdan kamp için ideal. Bitkisinden yaban hayatına farklı türleri gözlemlemek mümkün. Öğretmenleri eğiterek faydalı bir çalışma yaptık" dedi.

Hatay'ın Defne ilçesi Yeşilpınar İlkokulu anasınıfı öğretmeni Eylem Gürkan da doğal yaşam hakkında öğrencileri bilgilendirmek için kampa katıldığını söyledi.

Çadırda kalıp, doğa havası teneffüs etmenin kendisine farklı duygu yaşattığını anlatan Gürkan, "Günümüzde çocuklar, teknolojik cihazlarla uğraşıyor, etrafları ile iletişimi koparmış durumda. Çocukların doğayı tanımaları için her yolu deneyeceğim. Onları bu yaşta eğitmek çok önemli. Bu nedenle projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocukları bilinçlendirirsek toplumu bilinçlendirmiş oluruz" diye konuştu.

Mersin Namık Kemal Ortaokulu özel eğitim öğretmeni Fatma Kara da sürüngen, kelebek ve bazı bitki türlerini incelediğini, kaplumbağa yuvalarını açma, yumurtaları sayma, ölçme gibi işlemleri öğrendiğini belirterek, "Daha önce hayvanlardan çok korkuyordum. Kampta bunu aştım. Doğada gördüğüm sürüngenlere sevgi ile baktığım gibi onlara dokunabiliyorum. Hangi ayak izinin hangi hayvana ait olduğunu da öğrendim. Bu bilgileri, özel eğitim verdiğim öğrencilerimle paylaşacağım" dedi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretmenlere Yaban Hayatı Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement