Öğretmenlik Peygamberlik Mesleğidir" - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlik Peygamberlik Mesleğidir"

Keçiören Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Halil İbrahim Sofrası’nda bir program düzenleyerek ilçedeki öğretmenleri bir araya getirdi.

26.11.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Halil İbrahim Sofrası'nda bir program düzenleyerek ilçedeki öğretmenleri bir araya getirdi.

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanısıra, Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Gürcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve çok sayıda öğretmen katıldı.

EN KIYMETLİ MESLEK ÖĞRETMENLİK

Yıllar geçse de öğrencilerin öğretmenlerini hep aradıklarını hatırlatarak söze başlayan Milletvekili Emrullah İşler, "Her meslek kıymetlidir, en kıymetli meslek ise öğretmenliktir. Çünkü nesilleri yetiştiriyor. Öğretmenler hoş bir seda bırakmalı. Bende uzun yıllar üniversite de öğretmenlik yaptım. Sizlerin çok iyi öğrenci yetiştirdiğinize olan inancım tamdır. Öğretmenlik aynı zamanda peygamberlik mesleğidir. Milli ve yerli nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Zor bir coğrafyada bulunuyoruz. Daha da güçlenip ileriye gitmemiz için güçlü nesillere ihtiyacımız var" dedi.

HEPİMİZİN HAYATINDA BİR ÖĞRETMEN VAR

Bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğretmenleri yılın sadece bir günü değil, her gün hatırladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimizin hayatında bir öğretmen vardır. Anne karnından mezara kadar bize bir şey öğreten öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz annemizden, babamızdan, arkadaşımızdan, öğretmenlerimizden birçok şey öğreniyoruz. Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' dediği gibi bizlerin de bu mantıkla hareket etmesi gerekir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin birer de fidanı olsun diye dün birlikte 1000 fidanı toprakla buluşturduk. Bugün aramızda yeni öğretmenlerimizden emekli öğretmenlerimize kadar her kuşaktan öğretmen bulunuyor. Yemin eden stajyer öğretmenlerimiz emekli öğretmenlerimizin öğrencisidir belki de. Böylesine anlamlı ve güzel bir mesleği olan öğretmenlerimizin bir kez daha Öğretmenler Günü'nü kutluyor hepinize hayırlı günler diliyorum".

ÖĞRETMENLİK YEMİNİ ETTİLER

Keçiören'de hizmet eden öğretmenlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erol Bozkurt da, "Bizler öğretmen olduğumuz kadar öğrenciyiz de. Çocuklarımızın bu toprakların değerleriyle yeniden buluşmalarını sağlamalıyız. Onları internet bağımlılığından kurtarıp, kendi değerlerimizi yeniden aşılamalıyız" mesajlarını verdi. Mustafa Kılıçgil ise desteği için Başkan Ak'a teşekkür ederek "Bizler için her gün bugün kadar özel ve anlamlı. Hep birlikte öğrencilerimizi birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından stajer öğretmenler öğretmenlik yemini ettiler. Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği birbirinden güzel türküler de izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Konserden sonra Mustafa Ak ve protokol üyeleri, salonda bulunan emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi, plaket ve çiçek takdim ettiler. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona ererken Keçiören Belediyesi geceye katılan bütün konuklara kitap hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlik Peygamberlik Mesleğidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement