"Cumhurbaşkanı, Paralel Bir Hükümletin Temsilcisi Değildir" - Son Dakika
Politika

"Cumhurbaşkanı, Paralel Bir Hükümletin Temsilcisi Değildir"

"Cumhurbaşkanı, Paralel Bir Hükümletin Temsilcisi Değildir"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Cumhurbaşkanı, kurumların ahenkle çalışmasını sağlamalıdır." dedi.

13.08.2014 20:33  Güncelleme: 23:31

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Cumhurbaşkanı, kurumların ahenkle çalışmasını sağlamalıdır. Kurumların iç işleyişine müdahale etmemelidir, paralel bir hükumetin temsilcisi değildir" dedi.

Vural, Kastamonu temasları kapsamında partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, MHP olarak, Cumhurbaşkanı seçiminde milletin ortaya koyduğu irade beyanına saygı duyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı makamının kutuplaştıran, bölen ve kin, nefret üreten bir makam olmaması gerektiğini ifade eden Vural, şöyle konuştu:

"Dar siyasi polemiklerin içine giren bir makam olmamalıdır. Cumhurbaşkanı, kurumların ahenkle çalışmasını sağlamalıdır. Kurumların iç işleyişine müdahale etmemelidir, paralel bir hükumetin temsilcisi değildir. Dolayısıyla, cumhurbaşkanı aynı zamanda tarafsız olmalıdır. Bir siyasi parti temsilcisi değildir. Bu bakımdan da siyasetin, açıkçası siyasi partilere bu şekilde müdahale etmemesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanı makamı, şaibe ve şaibeli kişilerden uzak tutulmalıdır. Bu bakımdan, 77 milyonun cumhurbaşkanı olduğu dikkate alınmalıdır. Milletin makamıdır burası. 77 milyonu temsil eden, milletimizi temsil eden Türk bayrağı dalgalanmalıdır. Burada parti bayrağı dalgalanmaz. Burası, Türk bayrağının göndere çekildiği yerdir."

-" Türkiye, hukuk devletidir"

Vural, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna işaret ederek, milletin hukukunu ayaklar altına alanların milleti temsil etmesinin mümkün olmayacağını dile getirdi.

O bakımdan bu hukuka uyulmasını tavsiye ettiklerini, hukuka uyulmamasının menfi yönünün olmadığını aktaran Vural, "Lüzumsuz yere Türkiye'de bir karışıklık, bir tartışma, bir spekülasyon doğurmanın anlamı yoktur. Gerçekten bu dar tartışmalarla, milletimizin enerjisini sarf etmeye gerek yok, milletimizi düşünelim. Günlerden beri ayrılacak, yapıldı yapılmayacak, böyle dar polemiklerle, zamanı heba etmek doğru değildir. Dolayısıyla, yapılması gereken iş nedir? Kural bellidir, seçilmiştir. Milletvekilliği düşmüştür, partiyle ilişiği kesilmiştir. Bundan sonra partiyle ilgili yetkili organlar zaten kongre kararı almıştır. Seçimle ilgili kesin sonuçlar açıklandıktan sonra yapılacaktır" şeklinde konuştu.

-"MHP seçime hazır"

Ortay Vural, bir gazetecinin, "Önümüzde bir erken seçim olur mu, olursa MHP buna destek verir mi?" sorusu üzerine, erken seçim olsa da olmasa da Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının sürekli seçime hazır olduğu yanıtını verdi.

Seçimlerle siyasal gelişmelerin nasıl gelişeceğini bilmediklerini vurgulayan Vural, şöyle devam etti:

"Türkiye'de erken seçim kararı alabilecek, çoğunluk iradesi vardır. Çoğunluk iradesinin ne yapacağını bilmiyoruz açıkçası. Bu süreçten sonra yapılacak bir erken seçim değildir, normal seçime hazırlık yapılmalıdır. Çünkü, zaten Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kongresi olacaktır. Yeni hükumet kurulacaktır, bütün bu süreçlerle ilgili 2015 yılında yapılacak bir seçime Milliyetçi Hareket Partisi hazırdır, ama siyaset her şeye gebedir. Her şey olabilir, Milliyetçi Hareket Partisi gelecek her türlü ortama hazır olan bir partidir."

Türkiye'de yüzde 26 gibi sandığa gitmeyen vatandaş kitlesinin olduğunu anımsatan Vural, bunların sandığa gitmesini ve millet iradesinin sandıkta tecelli etmesini sağlayacak girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Toplantıya, MHP İl Başkanı İlhan Engin, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Cumhurbaşkanı, Paralel Bir Hükümletin Temsilcisi Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement