Öldürülen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün Yeğeni Avukat Emrah Aktürk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün Yeğeni Avukat Emrah Aktürk Açıklaması

Öldürülen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk\'ün Yeğeni Avukat Emrah Aktürk Açıklaması

Kocaeli’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen cezaevi müdürü İsmet Aktürk’ün yası sürüyor.

17.06.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen cezaevi müdürü İsmet Aktürk'ün yası sürüyor. Aktürk'ün avukat yeğeni Emrah Aktürk, Kocaeli'de cenazeyi götürmeleri için helikopter ya da uçak verilmediğini belirterek, karayolu ile 12 saat yol geldiklerini, bu nedenle kırgın olduklarını söyledi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Kandıra F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün Adana'nın Tuanbeyli ilçesindeki baba ocağında yas var. Aktürk'ün avukat yeğeni Emrah Aktürk, "Kocaeli'ye olaydan sonra öncelikle ben gittim. Adliye önünde bir tören vardı, bu törene katıldım. Orada Başsavcı beyle görüştük. Tabi Başsavcı beyle görüştüğümüzde bizim aile olarak talebimiz şuydu; hemen helikopter veya uçakla tahsis edilsin, çünkü bu vatan evladıdır' dedik. Mesafe çok uzun 12 saat yol geldik. Ona rağmen Başsavcımız uçağın 16.30-17.00'de olacağını bizim orya varmamızın 19.00-20.00'yi bulacağını bizim adımıza düşünmüş. Helikopterin de Genelkurmaya ait olduğunu, bu kadar uzun menzilli bir helikopter olmadığını söyledi. Tabi o ara yengemler falan yas içerisindeyken biz ani bir karar vermek zorundaydık. Sonuç olarak yola karayolu ile çıktık ama bu konu bizi çok üzdü. Devletin bu kadar imkanı varken, bu devletin bir helikopter kiralamaya gücü yetmiyor muymuş? Bu insan kimin için şehit olmuş? Bu hepsi ortadayken biz bu konuda ailecek çok üzgünüz. Çok kırıldık. Dün bizzat cenazeyi ben teslim aldım ve 12 saat sonra memleketimize getirebildik. En azından helikopterle Kayseri'ye getirilebilirdi. Devletin bu kadar değerli bir evladı, devlet için şehit olmuş bir insana en son yapılan bizi çok üzdü" diye konuştu.

"Artık bu tarz büyük insanlar ölmesin. Zırhlı araçsa verilsin, korumaysa verilsin. Bizim canımız yandı. Burası gariban bir memleket. Yine bir gariban çocuğu vefat etti" diyen Aktürk, "Amcam çok ağır cezaevlerinde çalışıyordu. Hakkari, Osmaniye, Kocaeli'de en ağır suçluların kaldığı cezaevlerinde kalıyordu. Kandıra'da öyleydi. En ağır cezaevlerinde çalışan bir müdüre verilen bir doblo araç var. Defalarca tehdit edilmiş bir müdüre karşı hiçbir tedbir alınmaması bizim canımızı yakıyor. Çünkü Osmaniye'de yapılan tehditler var. O tehditlerden sonra Bakanlığa verilmiş dilekçeler var. Dilekçelerin sonucu nedir? Hiçbir şey. Maalesef bir doblo makam aracı değil hizmet aracıdır" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün Yeğeni Avukat Emrah Aktürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement