Öldürülen Doktorun Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Doktorun Adı Parkta Yaşayacak

Öldürülen Doktorun Adı Parkta Yaşayacak

Gaziantep'te bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr.

04.06.2012 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ın ismi törenle bir parka verildi. Doktorun eşi Sibel ile anne ve babası tören sırasında gözyaşlarına boğuldular.

Şahinbey Belediyesi, görevi başında bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ismini parkta yaşatacak. Binevler Mahallesinde 15 bin metrekare alana sahip olan parkın yapımını tamamlayan Şahinbey Belediyesi aldığı meclis kararı ile Dr. Ersin Arslan'ın ismini verdiği parkın açılışını yaptı. Duygulu anların yaşandığı açılışta, hayatını kaybeden doktorun eşi başta olmak üzere tüm ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Binevler Mahallesi'nde bulunan Dr. Ersin Arslan Parkı'nın açılış törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök,

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güven Fincan, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Levent Elbeyli,

Hatem Hastanesi Başhekimi Dr. Mesut Kılyar, 25 Aralık Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı İbrahim Gözüyukarı,

Sev Amerikan Hastanesi İdarecisi Reşat Kilboz, belediye meclis üyeleri, Dr. Ersin Arslan'ın babası, annesi, eşi ve kardeşi, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dr. Ersin Arslan'ın biyografisi okundu. Açılış konuşması yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "18 Nisan 2012 tarihinde görevi insanları yaşatmak olan genç bir doktorumuz görevi başında şehit edilmiştir. Bu durum bizlerin yüreğini dağlamıştır. Başta ailesi olmak üzere herkese sabırlar diliyorum. Devletimizde bu konuda hemen harekete geçerek çalıştığı hastanenin adına Dr. Ersin Arslan olarak değiştirdi. Bizlerde belediye olarak Binevler Mahallesindeki parkımıza 698 Bin TL harcayarak, sil baştan değiştirdiğimiz parkımıza Dr. Ersin Arslan'ın ismini verdik. 15 Bin metrekare alana sahip parkımızın içinde halı saha, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, 500 metre kauçuk kaplama yürüyüş alanı, semt sakinlerinin spor yapması için kondisyon aletleri ve oturma grupları bulunmaktadır. Bizim görevimiz bu şehre hizmet etmiş ve görevi başında şehit olmuş insanlarımızın isimlerini yaşatmaktır. Bu nedenle daha önce Gaziantep doğumlu olan ve şehit olan şehitlerimizin ismini verdik. Ben tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum" dedi.

"BİZİ UNUTMADIĞI İÇİN BAŞKAN TAHMAZOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Daha sonra konuşan Dr. Ersin Arslan'ın babası Ramazan Arslan, "Benim oğlumun hastaneye ve parka ismi verilirken, herhangi bir hatırdan dolayı değil, beyniyle gücüyle almıştır. Bugün oğlumun ismini bizleri hatırlayarak parkta yaşatacak olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milletvekili Koçer, "Bugün açılışı yapılan bu parkımızın Mahalle sakinleri ve çocuklarımız için önemli bir yeri vardır diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, spor alanları, yeşil alanı ve yaşam kalitesini yükseltecek olan etkinlikleri içinde barındırmasıyla Gaziantep'imiz için önemli bir kazanımdır. Parkımıza görevi başında şehit olan Dr. Ersin Arslan'ın ismini vererek, bu parkta yaşatmasından dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"BAŞKANIMIZ BÜYÜK BİR VEFA ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR"

Vali Ata ise, "Görevi başında şehit olan doktorumuzun ismini yeni yapılan bir parka vererek yaşatmasından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek sözlerine başlayan Gaziantep Valisi Erdal Ata, "gönül arzu ederdi ki böyle bir olayın meydana gelmesin. Ne doktorumuz hayatını kaybetmesin nede bu parka ismi verilmesin. Ama maalesef yaşadığımız toplumda bu tür olumsuz olaylar olmaktadır. Umut ediyorum bundan sonra böyle olaylar meydana gelmesin. Ben doktorumuzun ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve hayatını kaybeden doktorun yakınları kurdele keserek açılışta bulundular. Açılıştan sonra protokol üyeleri hep birlikte Dr. Ersin Arslan parkını gezdiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Doktorun Adı Parkta Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement